El Polo 13

Un relat de: Honrat Penat
Des de ben petit, a en Joanet li va quedar clara la posició insignificant que tenia al món (tretzè fill d'una família humil) i es va passar mitja infantesa lluint amb orgull el malastruc número de porter reserva al dorsal, això sí, sempre a la banqueta.

Ja de gran, retolà un gran 13 al seu Volkswagen Polo de segona mà. I encara gràcies que ho va fer bé, perquè era tan dislèxic que una vegada gairebé celebra les campanades de Cap d'Any per Santa Llúcia! Hi ha qui diu que aquell 13 gegant del capó commemorava la missió Apol·lo que mai va trepitjar la lluna (perdoneu si us he espatllat la pel·lícula).

Estava obsessionat per l'astronàutica. A mi em volia conquistar amb un "embarca't al Polo 13 per efectuar una òrbita nocturna pels Polígons de l'Extraradi". Fins aquí li arribava la dèria! Es feia l'interessant dient que el meu nom (em dic Eva) volia dir Extra Vehicular Activity (que aquestes falòrnies sempre van en anglès); però jo diria que més aviat m'insinuava un acoblament amb IVA (Amor Intra Vehicular). De totes maneres, jo soc més d'astrologia que no pas d'astronomia i la nostra relació tenia mal ascendent fins i tot abans del compte enrere; per això vaig avortar la missió en el primer llançament.

I és que no era mal nano, però sempre divagava sobre la matèria fosca; ell, que en prou feines en tenia de gris sota la tofa aclofollada per la gorra de la NASA. Cara avall, els grans d'una acne tardana destacaven a la discoteca com els cràters de la lluna. Sort que només li vaig veure la cara visible...

En Joanet ahir va complir el seu somni. Va encarrilar el Polo a la rampa de fusta per on es llancen els del parapent, a trencar del penya-segat, i va prémer a fons l'accelerador. Em consola pensar que la ferralla espacial del Polo 13 no serà de tan mal pescar com la que pul·lula per l'espai. Segur que ell ja és una nova estrella a la volta del cel... qui sap si a prop d'Ofiüc, sempre amb deliris per ser la tretzena constel·lació del zodíac i destarotar l'horòscop!

Comentaris

  • Gràcies![Ofensiu]
    Honrat Penat | 11-05-2023

    Gràcies Cesca!

  • Enginyós[Ofensiu]
    Cesca | 11-05-2023 | Valoració: 9

    Boníssim. Quin munt de divertides referencies al nombre tretze. Molt bo això de l’EVA i IVA. Humor i ritme fins al final. Es llegeix gairebé sense respirar. Ha estat un plaer.
    Enhorabona i sort.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Honrat Penat

20 Relats

72 Comentaris

6936 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...