Tenir tots els números

Un relat de: Honrat Penat
No era de tenir sort a les rifes fins que aquella tirallonga de números impresos en un paper fi em va canviar la vida. La vaig comprar a la mitja part d'un partit de 3a regional, quan els camps de futbol eren de terra i els jugadors es feien la foto d'equip d'inici de temporada per desar-la, després, en una capsa de galetes de Camprodon.

M'agrada el futbol? No! Però en aquell temps teníem un tiet solter sense carnet que, pobret, feia d'àrbitre. Doncs res, que un dia mon pare no el va poder portar i em va tocar a mi, amb 18 anyets, un 4L tronat i una llicència per atropellar nova de trinca.

Em va tocar la rifa i al tiet el van "tocar" i enfonsar per expulsar el número 8 a qui havia confós pel 9, i és que el pobre tiet, al cel sia, no s'hi veia massa bé. Va córrer a atrinxerar-se al minúscul vestidor, esperant que la gent s'atipés de picar la porta i de llançar-li improperis a través de l'espiell que hi havia en una de les parets arrebossades, sense pintar.

Al final, el meu botí va ser mitja panera; per error havien venut tires de dues sèries diferents i van sortir dos 23. L'altre el tenia la filla del delegat, que aquell dia li havia "tocat" obrir la persiana del primitiu bar on els aficionats s'omplien de cervesa.

Ara mateix, ens trobem a la terrassa d'un bar de carretera, ella i jo, 35 anys després. L'espatlla de la panera era de mal repartir i vam quedar per encetar-la a casa (i vaig aprofitar a gaudir també de la seva, mentre els pares vetllaven a urgències el malaurat tiet amb el cap obert). D'ençà d'aquell dia han passat 17 anys i 2 fills; i continua sense agradar-me el futbol.

La tira guanyadora? Ja te'ls he recitat: 3, 4, 18, 8, 9, 23, 35, 17, 2 i dos números més. Sembla més un bingo que una rifa, oi? I ara ja el podré cantar, perquè acabo de veure els que faltaven (42 i 24), estampats a la matrícula d'un camió de gran tonatge que ha agafat malament el revolt i que ve directe cap a les taules. Finalment, m'ha tocat la grossa, l'envestida és inevi...

Comentaris

  • Ness | 01-01-2023

    Final inevitable però inesperat. Molt bon relat!
    Felicitats!

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA SORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La sort» que s’editarà a finals de 2023,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Renoi[Ofensiu]
    Prou bé | 21-12-2022

    Un veritable microrelat.
    Sort (més que la del protagonista)
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Honrat Penat

21 Relats

73 Comentaris

7108 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...