Punt i final

Un relat de: Honrat Penat
Ja està. S'ha acabat. Tant parlar que si del canvi climàtic, que si el desglaç dels pols, que si l'exhauriment dels recursos, que si la imminent tercera guerra mundial, que si l'impacte d'un meteorit, que si d'una pandèmia mal acabada... i al final, serà per la cosa més ximple! Ni Nostradamus ni cap endevinaire medieval de pa sucat amb oli ho hauria pogut preveure... i no seré jo qui us en digui la causa... Però el món s'ha acabat. Sí. Que jo sàpiga, només hi quedem dues persones i, ves per on, vam coincidir a la mateixa classe a tercer de primària... I diria molt que ja en aquella època començava a anar una mica per mi.

Doncs no! No ho penso fer. En Pere ja em repugnava abans i ara, encara més. L'he escoltat amb atenció i no penso cedir. No penso posar cap dels meus òvuls a disposició d'una raça decadent al llindar de l'extinció. Collons, que és en Pere, tu!

Estimada vida artificial i suposadament intel·ligent, quedeu-vos-ho tot: boscos, conreus, masies i esglésies. Ja vaig llegir "Mecanoscrit del segon origen" a l'institut; ho sento, jo no soc l'Alba, no soc cap heroïna. I si aquestes són les últimes ratlles escrites en català: doncs mala sort! Qui ho havia de dir, haurà sobreviscut més que la resta... a Organyà va començar i a Ultramort acabarà.

En Pere que es faci fotre, i la raça humana, també! Quina merda d'aplicació, la de Tinder Survivor! 

Comentaris

  • Gràcies![Ofensiu]
    Honrat Penat | 01-05-2022

    Gràcies companys, molt content per haver arribat aquí i molt bons els comentaris! Són un bon epíleg per la micro-història!

  • M'ha agradat [Ofensiu]

    Un bon relat amb força i ritme, punyent! És clar que sí,sí ha de ser per obligació no cal i sí el món s'acaba tampoc és la fi del món! Felicitats!

  • Apocalipsis![Ofensiu]
    TerricheT | 30-04-2022

    Així que ens morirem tots per culpa d'una aplicació de lligams vitals entre persones? O per la manca de contacte físic, per culpa de l'aplicació, potser?
    Una bona broma postapocalíptica ben trobada.
    Felicitats per la tria, i sort a la final!

    Ferran

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA COLLA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La colla» que s’editarà a finals de 2022,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • De veritat[Ofensiu]
    Fidel Català | 27-04-2022

    No ens vols dir el motiu, quin neguit! Això no es fa, si més no, saber de què hem de morir!!
    Bon relat, ben narrat i escrit. Bona sort, doncs, en el concurs!

    Fidel

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Honrat Penat

20 Relats

72 Comentaris

7051 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...