La imaginació

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
La imaginació


El mestre i el deixeble caminaven per un bosc antany frondós, parlant de les meravelles del Paradís. El mestre explicava al deixeble que algunes religions monoteistes, com el cristianisme, l’islam o el judaisme, conceben el paradís com un lloc on es pot gaudir de la presència de Déu, dels àngels i dels sants, i on es recompensen les bones accions i es perdonen els pecats. Altres religions, com el budisme o l’hinduisme, s’imaginen el paradís com un estat de pau, harmonia i llibertat, on s’acaba el cicle de reencarnacions i es pot assolir el nirvana o el moksha.
El mestre va veure que no acabava de captar l’atenció del deixeble, de manera que li parlà del paradís com a una hipòtesi o una conjectura que intenta respondre les grans preguntes de la vida, sense necessitat de recórrer a una autoritat o una revelació divina; una manera de pensar sobre què passa després de la mort.
Aquestes explicacions tampoc entusiasmaren al deixeble, de manera que el mestre va canviar d’enfocament i li digué:
—Imaginar-se el paradís pot ser una forma d’explorar els nostres anhels més profunds, els nostres valors, les nostres creences i els nostres somnis. Pot ser una font d’inspiració per a viure millor a la Terra, respectar els altres i buscar la felicitat.
Ara sí que el deixeble semblava escoltar-lo amb interès.
Per acabar la lliçó, el mestre encara va voler saber si el deixeble tenia cap dubte sobre el Paradís.
El deixeble se’l va mirar cofoi i participatiu, tot manifestant-li: “no estic segur d’una cosa ...”
—de què? —va fer, el mestre.
— És veritat que Ramon Llull, al llibre de les meravelles, diu que el Paradís és un lloc on es pot jugar a pilota amb els àngels, sense que l’àrbitre xiuli cap falta ni fora de joc?
El mestre va somriure, comprensiu, i va contestar:
—No, això no és el que diu Ramon Llull al llibre de les meravelles sobre el Paradís... Això és fer un gir humorístic al relat.


Pseudònim
de Voliaina

Comentaris

  • La veritat és[Ofensiu]
    marialluïsa | 17-12-2023


    que amb les paraules justes i un plantejament senzill fan una bona radiografia de les diferents religions i com, de ben segur, n'hi ha alguna que coincideix amb la creença pròpia de cadascú. I tot això, sense cap afany adoctrinador. Molta sort.

  • Un gir humorístic ...[Ofensiu]
    Prou bé | 03-12-2023

    ... En un relat de plantejament i nus molts seriosos!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!