JUSTÍCIA - 02 - Terror

Un relat de: kefas
Va agafar la darrera fulla. Amb parsimònia, els ulls anaren al paràgraf final,

Per tot el que s’ha exposat,

1. Condemnem a la PENA DE MORT a ... ".

Sense llegir més, va agafar el bolígraf que li atansava el secretari i, pulcrament, va firmar. Deixà el bolígraf sobre la taula i amb els dits es va fregar el llavi superior perquè feia una estona que hi notava una nosa. Una punxada va recórrer tot el llavi. Potser era una pansa. Va agafar el bolígraf i quan anava a tornar-lo al secretari, es va fixar en un paperet de color verd situat a l'extrem superior. Com si fos un imant, la mirada se li va enganxar al paperet, una estona, fins que ho va entendre. Llavors es va aixecar de cop i va llençar el bolígraf a terra mentre cridava: "M'has donat el bolígraf d'en Marquena!" Va córrer cap al lavabo mentre continuava cridant amb la veu trencada "És el bolígraf d'en Marquena i sempre se'l posava a la boca!" Al lavabo va engegar l'aixeta i va situar els llavis sota el raig furiós de l'aigua. Va agafar sabó i començà a fregar-se els llavis frenèticament, fort, amb les ungles, fins que el sabó es va tenyir de vermell. Va començar a suar, tant que les gotes de suor li enterbolien els ulls. Les va voler apartar amb les mans, plenes de sabó i de sang, i només va aconseguir veure-hi menys i que la picor dels ulls fos insuportable. El jutge estava tant alterat que li tremolaven les mans. De cop, va notar un fort dolor al pit. Li mancava l'aire i va obrir la boca perquè n’arribés més als pulmons, però només va aconseguir que hi entrés sabó. Va començar a tossir. Era això, va pensar, tos seca i pulmons obturats. El virus feia la feina en pocs minuts. El dolor insuportable del pit, la tos i les convulsions que s'apoderaren de tota la musculatura, el varen fer caure a terra. Es va cargolar, somicant, mentre intentava, vanament, que li sortís algun crit del pit, a punt d'explotar.

El dia següent el diari explicava que, a causa d’un accident domèstic, havia mort un conegut magistrat.

Comentaris

  • Se ...[Ofensiu]
    Bonhomia | 06-03-2021 | Valoració: 10

    ... segueix notant que saps descriure molt bé i molt ordenadament i que hi tens la mà trencada.


    Sergi

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats “Gèneres Narratius” que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • sentenciat[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 16-12-2020

    És ben bé que ha signat la seva sentència de mort amb el bolígraf, el teu jutge, Kefas.
    I en els temps pandèmics que corren fa més por encara.
    Gràcies pels teus comentaris i que tinguem un 2021 més saludable que aquest.

  • La justícia està enverinada[Ofensiu]
    MariaG | 15-12-2020

    Molt bon relat. M'agrada la manera qaue tens de lligar la justícia amb la por que arrosseguem aquests dies amb el virus Covid. Una manera com una altra de mostrar que la justícia està enverinada i els jutjes es van encomanant. També està bé que li facis veure al jutje una mica del seu propi verí.

  • Que diria la dama de la justícia?[Ofensiu]
    Homo insciens | 06-12-2020

    Una descripció molt gràfica amb guspires sarcàstiques! La cruel mort del magistrat, una imatge pertorbadora d’angoixa i dolor... La història, una trama secreta de conspiració i manipulació que oculta un succés que va molt més enllà... A veure amb quina aventura ens sorprens al capítol 03 de Justícia!

  • Atlantis | 06-12-2020

    Molt ben narrada la història del jutge a qui la consciència li fa una mala passada i es torna en contra d'ell. Tot el relat de color del paper, la sang i la bromera del sabó és molt gràfic.

    M'ha agradat molt

  • Completament d'acord...[Ofensiu]
    brins | 04-12-2020 | Valoració: 10

    Per mitjà d'una història original i ben escrita, deixes ben palès el teu rebuig vers la pena de mort. Jo també la refuso, penso que ningú, per molt poderós que sigui, pot tallar la vida a ningú.
    Permet que et digui que al començament del relat hi ha un petit lapsus, els fulls no poden tenir el gènere femení.

  • A mès d'un li ha passat, sense mort al final[Ofensiu]
    Montseblanc | 03-12-2020

    Hahahahaha em sap greu però a mi m'ha fet riure, és que m'imagino l'escena, el moment en que s'adona que el bolígraf és el que és, que jo també l'havia vist a la boca del Marquena hahaha, i m'ha fet molt fàstic i molta gràcia a la vegada. Qui pot signar condemnes de mort com qui firma un autògraf, potser mereix una mort així. Aiii em ploren els ulls hahaha.

  • Pulcra parsimònia[Ofensiu]
    SrGarcia | 03-12-2020

    Potser sí que dóna per molt l'administració de justícia, especialment per relats de por.
    Molt dramàtica la descripció de l'agonia del jutge. El bolígraf d'en Marquena potser va ser la justa i inesperada venjança per al magistrat que tractava les penes de mort amb parsimònia i pulcrament.

  • El bolígraf d'en Marquena [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-12-2020 | Valoració: 10

    Molt intrigant i amb molta intriga i el terror que despertar a través del relat, el qual es va enverinat. en Marquena amb el bolígraf.
    Saluts

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

Valoració mitja: 9.75