ANIVERSARI

Un relat de: kefas

ANIVERSARI

Només perdem la vida que tenim, només tenim la vida que perdem. La flama era la vida. Davant dels seus ulls es caragolava, juganera, al ritme del seu alè. La va sorprendre que alenés amb tanta intensitat. Potser era per l'emoció de la sorpresa. Aquell tamboret que ara repicava al seu interior havia començat quan en Toni va aparèixer amb l'espelma encesa clavada en el pastís que tant li agradava. Havia estat una sorpresa i ara, dins del remolí de les paraules amigues que l'incitaven a pensar un desig abans de bufar, el pensament s'havia encalmat en la idea que la vida és el que perdem. L'amor. Si és que l'autèntic existeix, l'havia perdut una vegada. Va mirar la flama i, ballant entre les dues xifres, hi va veure el seu rostre. Va tancar els ulls quan notà que s'anegaven. La imatge del ball de la flama es va quedar rere la parpella i les gotes d'aigua que la volien ofegar lliscaren galta avall. La seva mirada es va enlairar per contemplar l'escenari. Ella estava bufant, sola, per apagar la flama de les pèrdues mentre caminava per les parets el conjur que les havia de retornar.

De sobte, tot es va aturar, va obrir els ulls i allí estaven. Els seus amics s'aixecaven i, amb els braços oberts s'hi acostaven per abraçar-la mentre cridaven "Per molts anys!". El primer va ser en Toni. Quan les galtes es varen ajuntar, va percebre la seva humitat escampant-se per la pell. La va sorprendre el seu gest. Va tirar el cap enrere, I, després d'inclinar-lo, va besar-lo als llavis. Només perdem la vida que tenim.

Comentaris

  • I si la guanyéssim?[Ofensiu]
    llpages | 09-02-2024 | Valoració: 10

    "Només perdem la vida que tenim", una frase capciosa, per no dir paradoxal, que perdre i tenir són dos verbs contraposats. Una narrativa poètica que et toca la fibra, un "kefas" com una casa, però l'he trobat un xic pessimista. Per què no guanyem vida a cada aniversari, en lloc de perdre-la? Perquè ens fem grans? Bé, també ens fem una mica més savis. Perquè s'escurça la nostra estada en aquest món de mones? Bé, qui sap si hi ha més enllà, o reencarnació, o ... Personalment, jo guanyo vida amb aquests relats, i sempre t'estaré agraït, benvolgut kefas.

  • La llum[Ofensiu]
    SrGarcia | 07-02-2024

    Una descripció molt poètica d'un acte molt comú: la celebració d'una festa d'aniversari.
    Hauria pogut ser una descripció completament xarona, però el seu art el torna un acte ple de poesia i màgia. La noia se sent molt feliç amb el seu Toni i la companyia dels amics. Molt ben descrita l'emoció que li provoquen: "el tamboret que porta dins". Un relat ple de llum.

  • Emotiu...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 07-02-2024 | Valoració: 10

    sensible, tendre, senzill i alhora profund. Un poema que m'ha tocat el cor, per les seves paraules, pel seu missatge i pel seu contingut. "Només perdem la vida que tenim, només tenim la vida que perdem"

    Preciós Kefas.

    Rosa.