El dia de l'onada

Un relat de: kefas

No és la primera vegada que una dona m'abandona. Del verb abandonar, deixar com un fregall llençat a les escombraries. I tot perquè he volgut practicar una obra de misericòrdia, la de consolar al malalt. Malalta d'amor en aquest cas. Si no hagués estat perquè la meva dona ha portat a casa de la seva millor amiga el mòbil que ahir es va deixar a casa nostra, això no hauria passat. El cas és que he sortit del llit corrent i m'he posat els pantalons al replà. Devien ser els primers que he trobat perquè en arribar a la feina el meu cap els ha reconegut. Assenyalant-los, m'ha dit "d'on els has tret, carallot?" He intentat explicar-ho sense èxit mentre el guarda de seguretat m'acompanya al carrer. De l'empenta que m'ha donat a la porta he anat a espetegar a l'asfalt. Passava un noi amb patinet i li he caigut a sobre. No ha tingut sort, s'ha trencat els dos braços. El policia, poc caritatiu, no ha volgut que l'acompanyés a l'hospital i m'ha portat a comissaria. Allí m'ha sortit tot, l'angoixa, la ràbia, el desesper. Com pot ser que em passi tot això? Sense dona ni casa ni feina, el món se m'ha enfosquit, acabat! He notat un dolor fort al pit i l'aire s'ha negat a entrar als pulmons. M'he recolzat a la taula i he vist la pistola. Obnubilat, en el meu magí, més negre que el futur del món, una llum m'ha encegat. Haig d'acabar, m'he dit. He agafat la pistola, m'he posat el canó a la boca, he serrat les dents mentre tancava els ulls i he premut el gallet. No s'ha mogut i cap espetec m'ha eixordat. M'he sentit la boca rara i un gust de xocolata s'hi ha escampat. El canó de la pistola estava trencat i jo el mastegava. Què fas amb la pistola de xocolata del meu fill, ha cridat el policia!

"Ei!" Una veu procedent de la taula del costat m'ha interpel·lat. "No ens coneixem? No ets tu a qui a l'escola anomenàvem Tsunami?"

Comentaris

  • L'origen del sobrenom[Ofensiu]
    Solsona Bot | 20-02-2024

    Els malnoms o sobrenoms empre tenen un inici en què hi ha algú, normalment amb enginy (encara que no sempre), que copsen una característica especial, quasi un fet diferencial. En el teu relat ho expliques molt bé. Fins al final no sabem quin és el sobrenom i durant tot el relat ens vas donant pistes. Felicitacions i sort!

  • Sabem perquè li deien Tsunami...[Ofensiu]
    llpages | 16-02-2024 | Valoració: 10

    però no només pels seus actes, sinó també pels seus escrits. Una esbojarrada successió d'esdeveniments maleïts amb la firma de la casa, un plaer de lectura per als que tenen el cor fort. Agraït una vegada més, kefas, per aquestes píndoles surrealistes que mantenen l'esperança en la condició humana.

  • Molt bo![Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 15-02-2024 | Valoració: 10

    Tsunami, un bon malnom, per un pobre home que més que una onada gegant és un malaventurós de pega...
    Com sempre els teus relats són divertits, irònics, agosarats fins i tot..., però amb un rerefons real, pragmàtic o de vegades dramàtic.
    Enhorabona i sort!
    Fins aviat
    Neus

  • Un món enfosquit. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-02-2024 | Valoració: 10


    Un bon relat, que està molt complet i té bona successió d'idees, que van fent camí cap a la situació que encadena tot el resultat del bon somriure que m'ha fet, tot el seu contingut. Ets un fenomen i molt enginyós. Que tingues sort.
    I gràcies per no llegir-me el meu últim poema que en tinc editat. Ja me'n diràs coses.
    Cordialment.
    Perla de vellut

  • Tot va bé...[Ofensiu]
    Prou bé | 13-02-2024

    ... A vegades. Només el cas del teu protagonista. Un relat que sembla divertit, però amaga una forta angoixa. (Jo ho he llegit així)
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Mala onada[Ofensiu]
    SrGarcia | 09-02-2024

    Això dels concursos em té distret, suposo que aquest va de renoms.

    Aquest relat és molt divertit, el tal Tsunami és una mica carallot i a més té una mala estruguesa que fa por; és una persona que, com els gasos, tendeix a ocupar tot l'espai, però ara li ha sortit malament i potser s'ofegarà a la seva pròpia onada. Tot un personatge el Tsunami, molt ben descrit.

  • Hi estic d'acord...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 09-02-2024

    això de tsunami t'escau perfectament, ha, ha, ha (en el bon sentit és clar) Ets capaç d'esverar el galliner amb una felicitat increïble. M'has alegrat el dia amb aquesta lectura amb aquest toc d'innocència, divertida, i com de costum original i ben redactada.

    Bona sort Kefas.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 10