HO SÉ!

Un relat de: Solsona Bot
HO SÉ!

La Mireia seu davant el Marcel, el cap d’estudis, a la sala de tutories. Més que indignada, està sorpresa. Amb tants anys a l’ensenyament, no s’havia trobat mai amb una classe tan desastrosa.
—Mireia, potser t’hauria d’haver avisat abans. La Cèlia, la professora a qui substitueixes, està de baixa perquè ja no podia més. És un grup intractable. I el pitjor de tots ells, el Pol. No t’hi enfrontis mai! No paga la pena! És un encantador de serpents. En fa el que vol dels seus companys. El meu consell és que miris d’anar fent, sense amoïnar-t’hi gaire. No et maquis cap objectiu! Ja saps, qui dia passa, any empeny.
Abans de deixar l’escola, fa una llambregada a la pantalla i en l’apartat d’activitats veu les fotografies de la darrera festa. Reconeix el personatge de la disfressa del Pol, i una idea s’obre pas en el seu cap.
L’endemà, arriba abillada amb un vestit llarg blanc de coll alt cenyit amb un cinturó platejat, unes botes també blanques i un pentinat nou; el cabell recollit als laterals en dos monyos amb forma de dònut.
Quan entra a l’aula, després d’un silenci carregat d’estupor, es disparen els murmuris i els riures.
El Pol fa un senyal quasi imperceptible i tots callen.
La Mireia els explica que el darrer trimestre llegiran un llibre, i en treballaran diversos continguts: L’aixeca amb les dues mans, i els mostra la portada. Tots veuen el títol: El Hòbbit.
El Pol se li adreça amb veu alta:
—Aquest llibre, ja l’he llegit.
La Mireia fixa els ulls en els del Pol, i li contesta tot seguit:
—Ho sé!
No s’ha equivocat. Pel somriure que es dibuixa a la cara del Pol, sap que ha entès el joc. És la resposta de Han Solo a la declaració d’amor de la princesa Leia.
El Marcel passa pel passadís i no se’n sap avenir. Els nanos estan en silenci i atents. Com s’ho ha fet la nova professora? Cal recuperar la confiança amb els ensenyants. Potser, no està tot perdut!

Comentaris

  • Una de frikis?[Ofensiu]
    TerricheT | 07-06-2022

    Per ser un líder has de conèixer a qui està sota el teu comandament, i aquesta mestra sap qui hi té, a la classe.
    Un relat ben portat, amb una lliçó de lideratge prou evident i amb una estructura narrativa adient al tema, potser el final no és el que més m'agrada, de fet, està ben tancat, però com ho expresses, potser hi ha altres opcions per dir el mateix. Però amb tot i això, està ben tancat. Sort a la final, espero veure't al lliurament de premis!

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    En el teu cas no cal que facis res, ja que tenim la teva primera autorització i amb aquella ja en tenim prou.


    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC

  • Ho sap molt bé, La Mireia.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 17-05-2022 | Valoració: 10

    És la protagonista d'aquest lideratge i és l'única, per a ensenyar als que el necessiten. La Mireia és la líder. Molt original i enginyós, aquest relat, que és molt ben redactat.
    I gràcies per la teua visita i la teua opinió sobre el meu relat "Les belles arts", on em dius que és un "relat", carregat de lirisme.
    Cordialment.

  • autoritat amb enginy[Ofensiu]
    Atlantis | 17-05-2022

    Parles del fet amb molt fonament i tot fa suposar que ho has viscut de molt a la vora. L'autoritat en un grup d'adolescents s'ha de guanyar i no és gens fàcil, cal tenir enginy, com fa la mestra del relat. Bé, enginy o...pedagogia.

    Molt interessant i un relat ben escrit.

  • Lideratge[Ofensiu]
    Prou bé | 17-05-2022

    Interès en l'altre, motivació, intuïció i intel·ligència... Ho té tot aquesta mestra! Ella es la líder!
    Bon relat!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Un bon líder [Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 17-05-2022

    La motivació ho és tot, però és necessari un bon líder perquè pugui guiar-los. Un bon relat
    Salutacions, Neus

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per enviar-nos les teves dades, i gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Solsona Bot

Solsona Bot

27 Relats

187 Comentaris

11517 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona fa 60 anys i estic arrelat també a l'Alt Penedès i a la Segarra.
Amb estudis d'economia i treball en el sector bancari, des de ben petit m'ha interessat i absorbit la lectura. Ara escric una mica, i aprenc.
Jordi Font Oller