El convidat

Un relat de: Solsona Bot
El convidat

Ja ho veus, noi! M’agradaria dir-te que m’alegro de parlar amb tu, però no seria del tot sincer.

Recordo la conversa que vam tenir quan, farà ara uns sis mesos, et vaig trucar desesperat per convidar-te al dinar de festa major: “Agustí, enguany amb l’arribada al món de la petita, passem de ser dotze a tretze comensals. Necessito que vinguis i evitis aquesta dissort”.
La teva veu corroborava les teves objeccions; acabaves de tornar d’un viatge, i a més, estaves força empiocat. “Vine si us plau, és qüestió de vida o mort! A aquest número sempre l’acompanya la mala sort. Fes-ho per mi!”. La meva insistència et va convèncer.

I vas venir, sí, mig marejat, però amb ganes de complaure’m. Sempre has estat un bon amic, i mai no t’ho agrairé prou.
Et vaig fer seure a l’altra punta de la taula, a prop dels pares. Ells eren molt més receptius que jo a les històries i a les anècdotes que explicaves d’aquell país oriental. El dinar va transcórrer amb l’ensopida normalitat de cada any. No recordo pas cap incident. La sobretaula, amb el cafè i els licors, va ser més animada, i jo estava molt cofoi de la meva finta driblant el destí.

Pots queixar-te del fred, però segur que sabràs valorar la tranquil·litat d’aquest lloc sense cap soroll que et destorbi! Fins i tot a un cul inquiet com tu li convé un període de repòs.
Això sí, no he vingut aquí expressament per tu. Avui no. Estic aquí pels meus pares. Tots dos han mort d’aquest maleït virus que ens vas dur com a present el dia del dinar. Ara ells reposen a l’altre costat del cementiri.
En tot cas, m’agrada ser positiu. Fa un dia assolellat que fa revifar les ganes de viure. Aquest any no caldrà que convidi ningú. A la taula serem onze. El número tretze s’haurà d’esperar a una nova oportunitat per encalçar-me i fer-me cap mal.


Comentaris

  • Un bon amic...[Ofensiu]
    Cesca | 11-05-2023 | Valoració: 9

    Si que era qüestió de vida o mort, però no pas per l’amfitrió! Pobre Agustí...
    Bon relat. Enhorabona i sort!

  • Sembla...[Ofensiu]
    Montseblanc | 09-05-2023

    ...que al teu protagonista no li va servir de res evitar el número tretze, al contrari, intentant evitar la mala sort només va aconseguir que els seus pares morissin. Un bon exemple de lo negatives que poden ser les supersticions de vegades.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Solsona Bot

Solsona Bot

27 Relats

187 Comentaris

11504 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona fa 60 anys i estic arrelat també a l'Alt Penedès i a la Segarra.
Amb estudis d'economia i treball en el sector bancari, des de ben petit m'ha interessat i absorbit la lectura. Ara escric una mica, i aprenc.
Jordi Font Oller