Són coses que passen!

Un relat de: Solsona Bot
Són coses que passen!

El Joan surt del despatx del seu cap, envanit i alhora alleujat. Després d’algunes preguntes preliminars referents a la família i d’una ensabonada adient a la situació, li ha confessat la relació que ha mantingut els darrers mesos amb el clan mafiós del Pelegrí. Avergonyit, ha relatat com sense adonar-se’n, la troca s’ha anat fent dia a dia més i més grossa. Ja n'hi ha prou! Vol destapar-ho tot i arribar fins al final. Ha comès un error i col·laborarà en tot el que calgui.
El Sever no ha fet honor al seu nom i ha estat del tot receptiu i indulgent. No cal que es preocupi de res. Ha fet molt bé d’anar-lo a veure. Vetllarà personalment, perquè aquest afer es resolgui tan bé com sigui possible, sense cap escàndol ni repercussions pel que fa a la seva carrera policial. També s’encarregarà de vetllar per la seva seguretat i la de la seva família.
El Joan n’està molt agraït. No pot evitar pensar en com obrava de diferent el seu pare. Sempre li deia que fes el favor d’espavilar, de madurar. No era gens comprensiu amb ell. La primera funció d’un pare ha de ser protegir. Sort en té ara d’en Sever! Ell sí que és un bon cap, un amic autèntic i, professionalment, un pare com cal.
Després d’aclarir que ningú més sap res d’aquesta malsana relació, i davant la pregunta de qui havia pres la iniciativa, ell ha respost: “Què va ser primer, l’ou o la gallina? No sé pas dir com va anar. Són coses que passen! El que li asseguro, és que no tornarà a passar mai més. Confiï en mi, tant com jo confio en vostè!”.
Un cop se n’ha anat, el Sever, de portes endins, rumia que ell també es va fer aquesta pregunta durant un temps, i no va trobar la resposta. Al final, sempre és millor ser pràctic. El Joan és bon noi, tanmateix, cal ser expeditiu i no s’hi valen mitges tintes. No es pot fer una truita sense trencar els ous. S’aixeca, agafa el telèfon per a urgències que té a l’infern de l’americana, i marca el número privat del Pelegrí. Són coses que passen!

Comentaris

  • Coses que passen[Ofensiu]
    MJosep | 01-12-2023 | Valoració: 7

    Felicitats

  • Enhorabona..[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 01-12-2023

    Solsona Bot, per haver estat escollit com a finalista d'aquest concurs.

    Rosa.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIV Concurs ARC de Microrelats «Orígens/Arrels» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el TEXT AUTORITZACIÓ que adjuntem al final d’aquest missatge amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ORÍGENS/ARRELS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    Comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Orígens/arrels» que s’editarà a finals de 2024,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Solsona Bot

Solsona Bot

27 Relats

187 Comentaris

11512 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona fa 60 anys i estic arrelat també a l'Alt Penedès i a la Segarra.
Amb estudis d'economia i treball en el sector bancari, des de ben petit m'ha interessat i absorbit la lectura. Ara escric una mica, i aprenc.
Jordi Font Oller