Gedesastre

Un relat de: masdiset
Sempre li passava alguna cosa, al Gedeó. Perdre les claus, trencar el mòbil o el got, equivocar-se d'autobús i tot un munt d'aventures més. Al taller, era lo mateix, aventures i poca traça. Els amos no ho suportaven amb tant de paciència, nogensmenys. En Ferrà el llicencià al cap d'uns mesos passats a oblidar claus dins la pansa dels llaüts, descuidar o malmetre el tornavís o les bugies que acabava de canviar, o a vessar litres d'hidrocarburs que dissenyaven cercles vergonyosos al voltant de la barca.
Un altre taller d'un poblet de l'interior contractà en Gedesastre. No era la mateixa clientela: els mariners rugosos deixaven plaça a dones elegants que portaven esportius italians o anglesos. L'amo donà un ordinador a Gedeó i un munt de factures per a picar.
Al primer contacte amb una clienta, en Gedesastre bolcà el got de cafè a la falda de la Laia. Però un corrent elèctric els travessà quan les seues pells contactaren: follaren com salvatges i la Laia tornà uns quants cops, i altres dones encuriosides pel rumor es presentaren també.
— M'acompanyaràs per a provar el cotxe?, preguntà Gisela.
Als municipals aquell cotxe rutilant els semblà curiós, aquí aparcat al bell mig de la garriga i ben aviat trobaren d'on provenien els gemecs mesclats. La dona feu un xisclet de sorpresa quan el caporal interrompé la cavalcada.
La Gisela tenia un supermercat al Voló i a ella res no li va passar. No tenia espòs, els fills vivien lluny i cap dels seus amics mai es rigué d'una persona tan important.
Però el Gedesastre va trobar l'amo molt enrabiat, l'endemà. No es podia conservar en Gedeó en aquelles condicions, explicà als confrares, als veïns, i a tots els que el volien sentir. Un prostituït al seu taller, un gigoló, això no es podia tolerar!
Gedeó desaparegué sense defendre's. Els seus amics no s'esllomaren per a buscar aquell desastruc de mena i només se'n van recordar, a vegades, evocant en Gedesastre que malgrat les aparences, copulava com un conill i s'omplia les butxaques fent-lo.

Comentaris

  • desastre però[Ofensiu]
    Atlantis | 22-04-2023

    Els desastres del xicot del relat s'assemblen els meus, però no tinc el do que ell te.

    Ben escrit i m'ha fet somriure.

  • El Gedesastre....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 19-04-2023

    que espatllava moltes coses, però sembla que n'arreglava d'altres. Espavilat n'era una estona. Entretingut i amè aquest relat.

    Salutacions i sort masdiset

    Rosa.

  • En Gedeó[Ofensiu]
    Prou bé | 19-04-2023

    Un bon relat . M'agrada llegir-te quan trobo aquest rerefons occità!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

masdiset

15 Relats

25 Comentaris

2580 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Des d'Occitània, novament escrivint en català. Intentant.
Tracto de fer discretes les incorreccions, errades i aproximacions lingüístiques que segur, no manquen en els meus textos. A poc a poc i amb aplicació.