Fulles lliures

Un relat de: Magda Garcia
Es coneixien des que havien nascut. Des que eren bebès i començaren a créixer quasi be simultàniament. Pertanyien a branques diferents però tenien molts elements comuns. Ambdues eren del mateix color, de formes molt similars i rebien estímuls d’entorns propers. Es veien cada dia, cadascuna des de la seva planta, i malgrat eren tan properes el cert és que mai s’havien tractat. Mai una conversa per breu que fos.
Fins el dia que gràcies a una tempesta sense precedents que les sacsejà d’una banda a l’altra, com si fossin pènduls, aconseguiren tocar-se. Varies vegades. I a cada nova fricció, se sentiren més i més atretes l’una de l’altra. Com si es desvetllés en elles una nova sensibilitat que mai abans havien experimentat.
Perquè tradicionalment, cada fulla, a cada branca, tenia un lloc assignat i mai havien pogut palpar-se les unes a les altres de tan distants que se sentien. Era una mena de categorització social això de tenir un lloc assignat a cada planta i a cada branca.
Però gràcies al vent i a la tempesta, havien aconseguit noves relacions més lliures, i ara que les havien experimentat està clar que farien els possibles per deixar-se portar per noves ventades per deslliurar-se de branques, estàtiques, que no les deixaven volar per sí mateixes.

Comentaris

 • Mogudes pel vent[Ofensiu]
  Prou bé | 20-12-2022

  Un relat molt bell on la metàfora es fa protagonista, amb paraules que flueixen amb molta suavitat fins que una tempesta (benvinguda sia) les sacseja i regalen llibertat!
  Amb total cordialitat

 • Fulles...[Ofensiu]
  llpages | 17-12-2022 | Valoració: 10

  o el que us sembli adient! Amistats, projectes, parents... Una excel·lent metàfora de la vida, Magda!

 • Fulles[Ofensiu]
  Rosa Gubau | 16-12-2022

  Una metàfora molt interessant, que es pot identificar amb la vida real de qualsevol persona. Deixa lliure a moltes interpretacions, i això m'agrada.

  Un molt bon relat Magda.

  Bones festes.

  Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Magda Garcia

Magda Garcia

119 Relats

356 Comentaris

26262 Lectures

Valoració de l'autor: 9.44

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí. Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions i crear personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (abril 2023) i el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) l'any 2022.

També tinc un parell de contes publicats a l'Argentina i he estat finalista de diferents concursos.