Fissures

Un relat de: TerricheT
Fissures

S’aixeca i saluda majestàtica per eclipsar l’orgull trepitjat. La figura primordial abandona l’escenari, altiva i vençuda per la força d’una gravetat incomprensible. Ni un trist focus la segueix. Superba, amaga l’instrument sota del braç, i mentre marxa, la segona violinista ocupa el seu lloc. Ella no ho veu, així i tot, sap que se’n riu; feia temps que n’ambicionava la trona.
L'escàndol que sospita l’acompanya silent entre bambolines. Descansa el cos a la porta, dins de la cabina, quan els sanglots l’atansen a la histèria. Pot intuir els titulars de la premsa: ⁣ «La prestigiosa violinista de l'orquestra simfònica Tresa Godall peta una corda del violí, a l’estrena de la gira europea, la passada nit en el Palau de la Música Catalana.» Ella ho sap; no seurà més a la primera fila de l'escenari, i la idea la torba.
Celada entre neguits i penombra, assaja veure-ho clar. Llums, sons harmònics, i silencis que presagien aplaudiments; res repetirà un ritual parell. Cada nova representació la durà a tibar dels records. Ser-ne conscient la tornarà fràgil, insolvent.
Sotjada per mals auguris, no creu haver tensat tant les coses com per dur-ho fins aquest punt, no entén com li ha pogut passar un fet semblant. De reüll observa un llibre que hi ha sobre de la tauleta dels maquillatges; «Mirall trencat». Ara ho entén tot! Ella va demanar «La plaça del Diamant». Aquesta errada li ha capgirat la sort? Com si no, ha pogut petar-li una corda del violí? Ho descarta, seria una banal excusa que no s’hauria de creure ni ella, una persona tan serena i cabal.
Asseguda a la cadira davant del mirall, se cerca la mirada. Assossegada s’eixuga les llàgrimes. Quan aclareix la visió s’esgarrifa. En un costat veu una esquerda corbada, a l’esquerra del seu reflex, per sobre de l'espatlla on li reposa el violí quan el toca. Un riure histèric es dibuixa sorneguer, i es demana si altri acceptarà que l’espill trencat, en aquella fissura contrafeta del badall, l’ha dut fins a aquell infaust destí.

Comentaris

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    En el teu cas, no cal que ens enviïs una nova autorització, amb la primera ja en tenim prou.

    Cordialment,
    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

  • Mala sort inconscient[Ofensiu]
    fesolmenut | 24-02-2023 | Valoració: 10

    Bon dia, TerricheT,

    he trobat que en el relat Fissures fas dues coses ben interessants: la protagonista descobreix (o li sembla descobrir) l'origen de la mala sort d'aquell dia a posteriori (suposo que això vol dir que no se'n fa responsable); i transfereixes, molt hàbilment, el mal fat del mirall trencat cap a l'espai que ocupa el violí. A més introdueixes també el Mirall Trencat de Mercè Rodoreda, per acabar d'envoltar i embolcallar literàriament un conte molt ben escrit.

    Enhorabona i sort al concurs!

    PD: gràcies pel comentari!

  • Original[Ofensiu]
    Mansuba | 20-02-2023

    El teu relat crea una atmosfera tensa i genera expectatives des del principi. Flueix, captura al lector i el condueix de la mà de la protagonista fins al sorprenent final. Un micro ple de significats i original. Enhorabona, TerricheT.

  • Aplaudiments[Ofensiu]
    Marina i punt | 14-02-2023

    El meu aplaudiment va per tu, per aquests relats que ens regales tan interessants i ben escrits.
    Per cert, hem coincidit en recordar la Mercè Rodoreda a l'hora d'inspirar-nos.

    Salutacions

  • La violinista.....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 14-02-2023 | Valoració: 10

    i la persecució dels miralls, potser si que és mala sort, encara que també podría ser l'enveja i la falta d'acceptació d'una substituta. La veritat és que llegint aquest relat m'adono de la capacitat extraordinaria que tens per escriure, d'aixó sí que no en tinc cap dubte.

    Enhorabona i sort Terriche.

    Rosa.

  • ai el mirall !!![Ofensiu]
    Atlantis | 14-02-2023

    Molt ben escrit i descrit l'esquerda del mirall al violí.

    Mala sort o decadència?

    L'he gaudit.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de TerricheT

TerricheT

26 Relats

195 Comentaris

17922 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
La fantasia és la música dels sentits, la realitat és la música del desconcert.
El desconcert és l'orquestra del caos, en el caos trobarem la melodia.


Sigues fantàstic, amic meu.
B.L.

Moltes vegades, els meus relats cerquen un cert aire de la mitologia, i si pot ser, la nostrada.


El meu nom l'he triat per fer homenatge a l'autor de fantasia Terry Pratchett, creador del MónDisc. No el llegiu terriche-T és TerricheT, tot seguit. La T majúscula final és sols una imatge que tanca el cercle, com el seu Món Disc.

Deixo espai als meus altres perfils, en aquest, poca producció afegiré.