Fidel a un lema

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Fidel a un lema


-No tinc gaire estona per xerrar, mare, perquè m’acaben de trucar els de la feina.
-Ah, perdó. Era per saber si vindreu a dinar.
-Doncs no hi comptis perquè he de marxar de seguida.
-A quina hora comences?
-D’aquí a una hora. Quan hi he d’anar, m’avisen amb una hora de marge; mitja per preparar-me i mitja de trajecte.
-I quan plegues?
-Ui, no se sap.
-I t’agrada?
-És clar, és molt creatiu.
-Creatiu? Però si tu volies dissenyar roba...
-Doncs ja veus, he descobert que vendre peces de roba a les clientes pot ser molt engrescador.
-Ja. I el sou?
-A veure... són 700 E, que podria semblar poc. Però cal comptar que el pintallavis, el tint del cabell i la laca d’ungles són gratis, a més de l’uniforme. Ah! I per Nadal, panera!
-Ah, que bé. I el pintallavis gratis? Com és?
-Home, mare, hem de donar imatge corporativa, per això totes anem amb els mateixos colors. No només la roba, sinó el rostre i el cabell, per distingir-nos de les altres botigues. Perquè no tothom pot dir que pertany a una marca de la reputació de Luthiers, eh, mare?
-Pertànyer?
-Vull dir formar part de l’empresa. És una gran sort, i ho evidenciem lluint els colors i la imatge corporativa.
-Ah, ja veig.
-Ay, mare! Tu sempre amb el rin-tin-tin quan t’explico alguna cosa.
-No, filla, és que m’imagino un exèrcit de noies totes idèntiques remenant per aquella botiga i no li veig cap gràcia. I la mainada? Què fan mentre treballes?
-Doncs, mare, ja són grans i fan la seva.
-Grans? Deu i sis anys et sembla que són grans?
-Ells ja s’espavilen. Què vols que hi faci? Jo he d’anar a treballar i ells són perfectament autònoms per llevar-se, preparar-se l’esmorzar, les motxilles i anar a escola. No soc una mare proteccionista, i ells són molt més independents que els altres nens de l’escola. S’adapten, ja veus.
-És clar, és clar.
-Adaptar-se és el millor que els puc ensenyar. És fonamental. A més, jo soc fidel a un lema que vaig llegir... ara no recordo on. No sé d’on l’he tret... Deia: “El treball us farà lliures”.



Signat:
Paula Argemí

Comentaris

  • diàlegs[Ofensiu]
    marialluïsa | 11-01-2022 | Valoració: 10


    Quina traça en explicar una història en base a un diàleg. Te n'has sortit molt bé, dossificant la informació i amb un final inesperat.
    Ara, crec que no acaba d'entendre la dita " el treball es farà lliures", ha, ha.

  • Fidelitat extrema[Ofensiu]
    Prou bé | 07-01-2022 | Valoració: 10

    Bon relat, amb ritme, argument idea bon llegir.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!