Fet a mida

Un relat de: Homo insciens
Es va despertar sobresaltat. Els músculs de la mandíbula i el paladar se li contreien lentament, la llengua li obstruïa les vies respiratòries i sentia una forta opressió a la faringe. Es reincorporà d’una revolada i romangué estàtic durant uns segons, amb el cos lleugerament flexionat i les mans recolzades als genolls, fins a recuperar el ritme normal de la respiració. Encara tremolós va mirar al seu voltant. La força de la raó insistia a descartar la informació que els seus ulls enviaven al cervell. Va tardar alguns minuts a processar la coexistència dels diferents universos on es trobava.

Deien que era la revolució del concepte espai-temps. Una computadora quàntica reproduïa la coalició de partícules a manera dels grans acceleradors, aconseguint el principi de superposició a escala macroscòpica. Seleccionant els paràmetres adequats i creant un vincle per poder accedir a cada univers li brindaren una experiència única.

Encara amb la cara desencaixada va tornar a fitar l’indret. Davant seu hi tenia la Maria repassant-lo de dalt a baix. –Estàs bé?– repetia. Agafà aire fent que sí amb el cap. Coneixia aquella escena. Era el dia que va trencar amb ella. Sempre s’havia preguntat que hauria passat si no l’hagués deixat, i ara tenia l’ocasió d’esbrinar-ho.

***

Encara amb la cara desencaixada va tornar a fitar l’indret. Estava envoltat d’aigua. Notà la brisa acaronant-li la cara, i el cos es desprengué de totes les tensions. A bord d’una petita embarcació gaudia, per fi, d’unes vacances merescudes.

***

Encara amb la cara desencaixada va tornar a fitar l’indret. Un grup de nens reien mentre l’observaven romandre immòbil amb l’estetoscopi a la mà. Per l’entorn li va semblar que es trobava en algun poblat de l’Àfrica.

De sobte sentí crits i corredisses provinents d’un punt indefinit. Una esgarrifança li recorregué el cos de dalt a baix. Després, silenci. No sobrevisqué en el “món real”, però va viure una feliç i llarga vida a cada un dels universos fets a mida.

Comentaris

  • Molt bo[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 03-05-2021

    La quàntica és una ciència que encara ens ha de descobrir moltes coses, i m'agrada com ho fas visible en el teu relat.

    Expliques una història que demana unes quantes pàgines més, però en l'espai d'un microrelat a tu et queda genial. T'auguro un futur interessant en el món del microrelat!

    Escrius bé, senzill i comprensible i els microrelats diria que són una extensió literària que domines molt bé. Enhorabona!

    I felicitats per la tria en el concurs.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL GÈNERES NARRATIUS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Gèneres Narratius» que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Genial![Ofensiu]
    TerricheT | 28-04-2021 | Valoració: 10

    Un relat d'alta literatura dins del gènere de ciència-ficció, que serveix de mostra per a tots aquells que diuen que la cifi no és literatura de nivell. Aquí amb aquest relat, ho desmenteixes.

    Un relat que s'ha de llegir amb calma, lentament, per assaborir tots els detalls que ens vas desgranant, i si cal llegir-lo dos cops, no raca, abans al contrari.

    Sols m'he enganxat una mica en l'última frase del segon paràgraf, no sé si li caldria alguna coma, però es pot llegir, tal com està.

    No sé si desitjar-te sort, per mi tindries un 9 o un 10 i passaries ronda a la final.
    Estaria bé que un relat com aquest no quedés descartat, fa pensar i un relat de cifi d'alt nivell literari com el teu, fa tancar moltes boques que diuen que és un gènere menor. Tu ho desmenteixes amb aquest relat.

    Bé, et desitjo molta sort.

  • Temps...[Ofensiu]
    rnbonet | 22-04-2021

    ...espais i dimensions diferents, amalgamats, entrellucats...
    Difícil de païr, si no el llegeixes almenys dues vegades.
    Almenys, has fet literatura de ficció, que era el que importava.

    Salut i rebolica!

  • Bona combinació de ciència i de ficció [Ofensiu]
    kefas | 19-04-2021

    Bona combinació de ciència i de ficció sense fugir de la realitat. Difícil de comprendre per a qui no estigui familiaritzat amb el concepte de superposició d’estats sense perdre la identitat de base. Fer una maionesa amb oli i ou i que en la maionesa resultant s’hi identifiquin clarament els ingredients sense deixar de ser una maionesa ben lligada, és un concepte que transmet el relat i està a l’abast de qualsevol lector curiós La meva enhorabona per l’esforç de coherència en un relat fluid i ben narrat.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Homo insciens

65 Relats

405 Comentaris

32801 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Homo insciens


Per aquest indret em faig dir Homo insciens (home ignorant)

El meu correu:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància