Festa major

Un relat de: Prou bé
Van sortir del mas quan queia la tarda. Al matí s'havien afanyat a feinejar per tal d'enllestir tot el que havien de fer. A pagès hi ha coses que no es poden deixar per demà.
Anaven vestides de festa amb la roba que elles mateixes s'havien cosit ajudades per la mare. No duien les espardenyes de sempre, sinó unes sabates noves; "són molt balladores" els van dir a la parada del mercat dels dimecres. Per consell de l'àvia les havien dut a estones per tal d'ablanir-les una mica.
S'havien ensabonat i rentat els cabells l'una a l'altra i la mare les va ruixar discretament amb una colònia que feia olor d'estiu.
Anaven apressades per la il·lusió de la festa. Callades. Ja havien xerrat prou tota la nit de si hi seria aquell xicot O aquell altre, de com anirien vestides les amigues, de com haurien guarnit els carrers, de...mil coses més.
Des d'altres indrets arribaven tots els que anaven cap al poble i ja eren una bona munió de gent al camí ral.
Van entrar pel carrer major on s'endevinava de ple la xerinola. El so dels grallers s'escampava arreu acompanyant la gent.
Les dues germanes, 15 i 16 anys, van seguir enriolades la cercavila fins a la sortida del poble on, a l'era, hi havia els músics afinant els instruments.
No van parar de ballar en tota la nit, també el ball del fanalet i en tocar el ball de rams, les dues en van rebre un. Obsequi del ballador.
Quan de matinada tornaven a casa, amb les sabates a les mans i duent les espardenyes de sempre, portaven la música al cor. Aquesta, deien, és la millor Festa Major que hem viscut mai!

Comentaris

  • comentaris[Ofensiu]
    Noia Targarina | 16-07-2021 | Valoració: 6

    Molt bonic el relat.

    Continua escribint així , val la pena llegir-te!

    Una abraçada

    Noia Targarina

  • El ball de fanalet [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 11-07-2021 | Valoració: 10

    Un bona descripció d'una festa (la major), amb molta il-lusió, on van acabar fatigades tota una nit. Aquell carrer major ple de brogits fou un gran ball.
    La descrit amb molt bona disposició. Cada vegada descrius millor. No sabia què era "grallers" i en castellà és "grajillas".
    Enhorabona.
    Saluts

  • la millor festa major.[Ofensiu]
    Atlantis | 10-07-2021

    Potser sempre hi ha una festa major millor que les altres, sobretot si tens quinze o setze anys!!! Un relat molt ben ambientat i que he sentit molt proper.

  • Enyor[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 10-07-2021 | Valoració: 10

    Trobo a faltar la il·lusió que despertava la festa major. No sé si és el pas dels anys o la joventut que marxa. Però aquella alegria que despertava i que tan bé descrius en aquest relat, la trobo a faltar. Una forta abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 8.67

l´Autor

Foto de perfil de Prou bé

Prou bé

137 Relats

1327 Comentaris

52542 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Bilder hochladen




Vaig néixer fa un munt d'anys al cap i casal del meu país, al qual m'estimo. Molta sort. Vaig créixer en una família fantàstica. Molta sort. Vaig col·laborar a crear-ne una, fa un munt d'anys, que s'ha enriquit amb fills i néts. Molta sort. Vaig treballar, un munt d'anys, sempre en allò que m'agradava: la meva professió. Molta sort. I ara, a la recta final que espero sigui molt llarga, crec que segueixo tenint molta sort.


Email proube43@gmail.com