Fem una pizza?

Un relat de: Magda Garcia
Mirant-se el cos, i tot comparant-lo als de les noies de l’institut, la seva autoestima baixava fins al subsòl de la tristor. Si, a més, hi afegim el fet que el seu nas havia crescut més cap a una banda i que els porus li segregaven més greix que la cansalada que es cruspia amb ous ferrats, està clar que no se sentia el noi més agraciat. Passava per una etapa xunga.
Res li anava bé. Ni els estudis, ni les relacions amoroses, ni la feina. Se sentia com un imant de malastrugança. Semblava que havia trepitjat una tifa perquè la seva vida transcorria sense cap esdeveniment singular. Cap noia li demanava de sortir, portava temps buscant feina i només n’hi sortien per a les quals sempre li mancava alguna cosa: experiència, estudis o un mitjà de transport per arribar-hi.
Dins d’aquesta grisor atmosfèrica l’única llum que veia, al final del túnel, era la seva gosseta: la Pizza. Ella el feia sentir especial. I li demostrava a tota hora. I fou així que, passejant-la pel barri, va conèixer una noia que portava un gos idèntic. S’assemblaven com dues gotetes d’aigua. Parlant de les seves semblances, dels seus hàbits, “que si una cosa”, “que si una altra”, va notar que el seu nas se li posava a lloc, fent una mena d’ela marxa enrere, i com si els seus grans passessin pel túnel d’assecat. Mirant-se al mirall en ser a casa quasi bé no es reconeixia.
Es va trobar atractiu, agraciat, guapo i amb possibilitat d’èxit amb la noia del gos. Amb la sensació de que la malastrugança havia marxat per sempre de la seva vida. La noia del gos li va proposar de treballar amb ella a la pizzeria del barri ara ja fa mesos.
Han afegit una nova especialitat a la carta: la pizza “Bona sort”. Conté polsims d’il•lusió, espurnes d’alegria, farina tamisada i un toc de menta fresca. Que refresca!
Aviat faran una terrassa per tal que els clients puguin asseure’s per xerrar tranquil•lament com ells varen fer la primera vegada que es conegueren. La malastrugança ha desaparegut i ningú sap on ha anat. Ni ganes.

Comentaris

  • A vegades...[Ofensiu]
    llpages | 05-04-2023 | Valoració: 10

    potser cal passar a l'acció quan vénen verdes. Vull dir que el protagonista transmet certa indolència cap al seu desafortunat destí. Malgrat tot, és el mateix destí qui li redreça la vida amb una situació que m'ha recordat la pel·lícula de Disney "101 Dàlmates", on també allà hi ha la fletxa de Cupido tot passejant el gos. Ben escrit, Magda!

  • ser guapo[Ofensiu]
    Atlantis | 04-04-2023

    Per què a l'adolescència entren tots els dubtes sobre la teva persona?

    Molt ben narrat.

  • La gosseta és la Pizza. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-04-2023 | Valoració: 10


    Un relat que m'ha tret l'atenció, pel seu bon sentit de què la gosseta és la Pizza. Que curiós, això de què era idèntica al gos. Molt enginyós, tot aquest relat.
    Quanta fantasia li has posat, Magda.
    Que tingues sort i a continuar escrivint.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Fresc....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 02-04-2023

    i positiu aquest relat, el que comença amb el peu esquerra acaba amb el peu dret. Ai!! l'amor mou muntanyes
    I que no deixi de fer-ho.
    Bon relat Magda.
    Sort.
    Rosa.

  • Fresc....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 02-04-2023

    i positiu aquest relat, el que comença amb el peu esquerra acaba amb el peu dret. Ai!! l'amor mou muntanyes
    I que no deixi de fer-ho.
    Bon relat Magda.
    Sort.
    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

146 Relats

487 Comentaris

38584 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (abril 2023) i el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) els anys 2022 i 2023.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.