Exclusiva universal

Un relat de: Magda Garcia
En estricte directe entrevistem a ciutadans. Avui el tema és el Paradís:

-Perdonin, som de la televisió. Per vostès, que és el Paradís:

-“Miri jove, per mi, és quan puc quedar-me tranquil•lament al sofà gaudint de les meves sèries preferides”.

-“I per vostè senyor?”.

-“Per mi el Paradís és quan puc prendre’m un parell de cervesetes mirant el partit de futbol amb els amics i guanyem per golejada al Madrid”.

-“Per mi és emprovar-me un vestit i que em quedi millor del que m’imaginava”.

Tornem la connexió als estudis centrals per tal que el nostre filòsof-tertulià-comentarista de la realitat opini al respecte:

-“Certament comprovem que els entrevistats no esmenten passatges bíblics, ni fan referència a esdeveniments internacionals. Es refereixen única i exclusivament a la seva quotidianitat”.

Seguidament volem compartir amb els nostres espectadors un video al qual hem pogut accedir en exclusiva universal:

-“Ring, ring. Voldria parlar amb el Paradís, si us plau”.

-“De part de qui?”

-“De la Terra”.

-“Un momentet que ara s’hi posa”.

-“Quina alegria!”

-“Què tal? Com va tot? La veritat és que fa dies que penso en tu i t’agraeixo molt la trucada. Francament, sembla que m’hagis llegit el pensament. Et trobo molt a faltar i m’adono que cada cop estem més distanciats”.

-“Si, abans érem molt propers, quasi bé semblaven dues gotes d’aigua. La Terra era ben bé un Paradís. Però trobo que si no fem res acabarem morint allunyats, tant tu com jo. Els polítics no s’adonen que estem anant de cap al pedregar amb aquest distanciament”.

-“El canvi climàtic, la guerra i la intolerància ens porten a un punt irreversible. Jo t’estimo i sense tu, estimat Paradís, la meva vida perd tot el seu sentit”.

-“Estimada Terra. No pateixis. No et deixaré morir allunyada de mi. Tornarem a ser inseparables. M’asseguraré de que els irresponsables que us governen deixin pas a dirigents sensibilitzats envers el nostre amor incondicional. T’ho prometo”.

Comentaris

  • Paradís.[Ofensiu]
    SrGarcia | 07-12-2023

    El començament, amb aquest entrevistador que pregunta pel paradís, m'ha fet pensar en el relat "Diaris d'Adam i Eva" d'en Mark Twain. Al final Adam es pregunta pel paradís perdut i arriba a una romàntica conclusió: el paradís no és aquí o allà, pot ser a qualsevol lloc: on sigui l'Eva, allí hi ha el paradís.
    És clar, però, que el paradís es pot perdre per moltes raons; sigui on sigui, si l'Eva està rabiant, el paradís es veu molt devaluat. No sé qui va ser que va dir que els únics paradisos que hi havia eren els paradisos perduts.

  • Una conversa...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 06-12-2023 | Valoració: 10

    excel.lent entre el paradís i la terra, que prou els aniria bé que els polítics tinguessin en compte, que fan de tot menys política, malauradament, els interessos personals sempre prevalen. Un redactat molt bo i original, tant amb l'estructura com en el contingut. El títol molt encertat.

    M'ha encantat Magda.

    Bona sort.

    Rosa.

  • Exclusiva[Ofensiu]
    Prou bé | 06-12-2023

    La terra i el paradís tornaran al segon origen. Amb sort quedarà una parella d'humans menys irresponsables que la majoria, per tornar a començar. Estaria bé sense pomes ni serps temptadores.
    Un relat original i molt ben estructurat.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

147 Relats

492 Comentaris

39188 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.