En Vuit i la Negra

Un relat de: Magda Garcia
Anaven arribant per carrers diferents. En pocs minuts ja eren una bona colla, distribuint-se al seu voltat, en forma de cercle, fent costat al company moribund que marrameujava per les ferides ocasionades per un cotxe. No havia estat gens de sort, tan jove! Se’l miraven de reüll, amb tristor, acomiadant-se’n. Passaren una bona estona prop d’ell abans de deixar-lo morir en pau.
Allunyant-se’n, un parell d’ells encetaren un breu diàleg, entre suaus miols:
-“No ha estat de sort i sap greu que mori tan jove, veritat? Em presento. Em diuen Vuit. I tu? Com et diuen a tu?”.
-“Em diuen la Negra. Potser perquè em varen recuperar d’un centre d’adopció després d’haver estat víctima de maltractaments per part de gent sense escrúpols. Però com pots veure soc panotxa i de negra no tinc res. Certament, els humans ens bategen amb noms curiosos, oi?”.
-“Ara, nosaltres tampoc ens quedem enrere perquè si sabessin com ens referim a ells també se sorprendrien. Tu per exemple, com li dius al teu amo?”
-“Li dic Dallò perquè sempre diu Daixò-i-d’allò. I tu?”.
-“Jo a la meva mestressa l’anomeno Faig-tard perquè sempre corre per casa dient Faig-tard-faig-tard”.
Tots dos miolaren una bona estona rient-se dels humans amb qui convivien.
Arribats a una cruïlla, cadascú tirava cap un carrer diferent. S’acomiadaren amb un dolç mèu, desitjant-se una feliç tarda. En Vuit tornà amb en Dallò. I la Negra, amb la Faigtard.
Havia estat una estona agradable malgrat tot. Sabien que el seu amic comú no viuria massa més però aquest comiat comunitari, malgrat la seva mala sort, els havia permès conèixer-se. La Negra se sentia feliç. Havia estat de sort fent-se amiga d’en Vuit i potser la seva vida seria més agradable a partir d’ara.

Comentaris

  • Entretingut[Ofensiu]
    Naiade | 23-11-2022 | Valoració: 10

    Un relat divertit, a pesar d'un inici de gat moribund, del que en treus importància, donant 'li la justa, com la vida mateixa. La conversa entre en Vuit i la Negra sensacional. si sabéssim el que pensen ells de nosaltres !

  • Parella de gats[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 10-11-2022

    Com diu la frase, no hi mal que per bé no vingui. Un relat entretingut, combinant tristesa i alegria, amb un toc d'humor encertat.

    Enhorabona Magda i molta sort.

    Cordialment.

    Rosa.

  • Conversa de gats. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 09-11-2022 | Valoració: 10


    Un relat molt fantàstic, que m'ha agradat i m'ha fet somriure un tant, com es diuen els gats. Bona conversa, entre ells.
    Un li diu a l'amo: "Faig-tard-faig-tard" i l'altre: "Dallò". M'ha fet gràcia.
    Enhorabona i sort.
    Cordialment.

  • Relació [Ofensiu]
    Prou bé | 09-11-2022

    Una relació que comença i té bones perspectives.
    És curiós com ens veuen als humans i divertit com ho expliques
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Trobada[Ofensiu]
    Atlantis | 09-11-2022

    Una trobada simpàtica i un diàleg divertit. M'agraden els noms que donen als seus amos.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

146 Relats

487 Comentaris

38500 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (abril 2023) i el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) els anys 2022 i 2023.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.