En blanc

Un relat de: Mireia Balasch
El temor del full en blanc és ara més colpidor que mai. La pantalla buida de l’ordinador insulta a la vista. Els dits freguen les tecles negres i no poden contenir el moviment inútil. Una lletra bonica, sempre la mateixa, endavant i endarrere, repetida, sonorament agombola un consol més lleuger que les bombolles de sabó.

No puc enfilar paraules. No puc vomitar imatges ni pensaments. Era més fàcil al segle passat, quan amb el bolígraf dibuixava quadrets a la llibreta o resseguia les línies. Abans, mentre esperava la mare inspiració tot mossegant un tap blau o donant copets amb el tou dels dits de les mans. Quan era jove i menys perfeccionista. A vegades, escrivia només pel plaer d’escoltar el frec amb el paper. Tot orgànic, analògic, senzill.

Els ulls en blanc de sentir les ximpleries dels polítics i els familiars que els donen credibilitat, la ment en blanc perquè no tinc forces per remoure les ferides. Vull deixar anar, perdonar i centrar-me en el present, aquest amic esquiu de tantes escriptores frustrades. Ara, a casa, a l’habitació contigua al menjador on el meu fill mira tranquil·lament la televisió.

La tarda tot just comença. La calor m’abraça. El renou de les grues només s’endevina i els pins que s’eleven per damunt el vell edifici de la conselleria belluguen tímidament les seves branques més altes. El vent em saluda amb veu baixa. No molestes, tranquil, tu mai molestes.

Tenia la ment en blanc i el cos adormit.

És estiu.

Comentaris

  • Full al davant...[Ofensiu]
    Prou bé | 26-07-2022

    ... i em demano: quina obligació tinc a omplir-lo?

    Crec que cal deixar de banda la pressió del "full en blanc", a no ser que tinguis un editor que et persegueixi... No és el meu cas. Així que, com que escric pel plaer descobert no fa tant.. doncs això: que ha de ser plaer... en el meu cas.

    Amb total cordialitat

  • Per inspirar-se...[Ofensiu]
    llpages | 15-07-2022 | Valoració: 10

    no hi ha com estar ben avorrit. L'avorriment, el tedi, la desídia, l'ataraxia... són els elements essencials per a una bona inspiració. Perquè aleshores el full i el teu cap estan en igualtat de condicions, ambdós en blanc, empatats, i aquí és on comença la cursa, la competició per veure qui és el primer de tenir una pensada. Proveu-ho, no falla mai!

  • Sequera[Ofensiu]
    kefas | 14-07-2022

    Les coses aquestes de dins surten quan surten. De vegades incontenibles, de vegades arrossegades per la xarxa del treball. Si tens sequera, surt a xafardejar i mulla’t amb la pluja de vivències que, per poc atreviment que tinguis, et caurà a sobre. Així revindrà la font i podràs mullar el blanc

  • Paraules[Ofensiu]
    Marina i punt | 14-07-2022

    Jo, que tot just començo a escriure, (a atrevir-me a fer-ho) envejo aquells que hi teniu facilitat i experiència. Entenc el temor al full en blanc, a vegades no és falta d’idees, és falta de paraules, al menys en el meu cas. M’ha agradat el teu relat.

l´Autor

Foto de perfil de Mireia Balasch

Mireia Balasch

20 Relats

28 Comentaris

6153 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Les històries em persegueixen des de fa quaranta anys i, quan les vaig trobar a faltar, vaig decidir estudiar periodisme. Escric per a mi, per als altres, invento per als meus fills i cerco més enllà de les estrelles el sentit d'una vida plena de màgia i misteri. En un debat etern entre ment i cor, sovint les imatges ajuden més que els mots. Com tothom, respiro per transcendir i estimar.

Gràcies per llegir i dir.

Mireia