El Voltor Negre

Un relat de: Neus Marín Cupull
Des del cim sento com el vent mou el meu plomatge, em sento orgullosa de ser-hi aquí a dalt. Crec que no és tan greu ser un Voltor. De fet qui pot negar-se al seu destí? No sempre he sigut un carronyaire. Voleu saber la meva història? Fa molts i molts anys i, fins i tot segles vivia amb l’àvia, aquí a la muntanya, aleshores era una nena qualsevol o potser no ho era. Tant se val! El que si recordo com si fos avui eren els dies de mercat. Recordo baixar corrents el pendent per anar a la plaça, mentre l’àvia agafava les herbes i feia remeïs de mal de panxa que després els venia a qui ho necessitava. Us parlo d’una altra època. Us parlo de quan el mal i el bé lluitaven constantment. Us parlo de bruixes i bruixots. Us parlo de fam i de malalties, d’injúries contra les bruixes. Us parlo de venjança contra la humanitat. Us parlo de la gran lluita a la muntanya sagrada on les portes de l’infern eren ben a prop. Recordo molt bé aquella nit i les paraules l’àvia: “Corre, baixa al poble i avisa al mossèn”. Recordo la mirada d’aquell bon home, l´únic home que no jutjava, tot i que duia sotana. Mentre l’àvia s’enfrontava a les seves germanes, el mossèn demanava ajuda als sants. Els núvols negres envoltaven el cim, només visualitzava les ombres de les bruixes que voletejaven amb les escombres plenes de cridòria, mentre l’àvia s’enfrontava al mal o fins i tot, a si mateixa. L’energia va ser tan forta que la crida de bruixa se’n va despertar, però havia d’escollir. I ho vaig fer! Vaig escollir repetir les mateixes paraules que l’àvia deia, sense saber molt bé que volien dir. I de sobte, un llamp va sortir del cel en forma d’espasa i va traspassar d’una passada tots els cors que bategaven . Va ser tal l’explosió, que la muntanya en forma de forca es va queda. D’ençà d’aquell dia s’han explicat moltes històries del Pedraforca, però cap com aquesta. Així que recorda si fas al cim en dies ennuvolats, vigila... potser veus a bruixes o voltors protegint les portes de l’infern.

Comentaris

  • Gràcies Neus Marín Cupull...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 15-12-2020


    Gràcies Neus per la teua visita i els teus comentaris, als dos últims relats, que he editat, tant per a "L'artifici" i també, "Poncella d'acuïtat". M'alegre de que t'hagen agradat.
    Salutacions i Bon Nadal, que ho passes el millor possible.
    Abraçades...

  • Bona nit, Neus Marín Cupull...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-12-2020


    Quan tingues temps i ganes, em pots llegir algun relat que últimament està editat...
    tinc alguns que no m'has llegit.
    Espere que et vaja la vida en companyia dels teus familiars.
    Gràcies i fins a l'altra.
    Una abraçada...

  • Gràcies Neus...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 19-11-2020

    Gràcies Neus, pel teu comentari, al CORONAVIRUS, en el qual m'has fet un "uff" efusiu i penetrant. Cal que facen una bona vacuna o prevenció per a tal virus i eliminar-lo, això està clar, Neus.
    Saluts

  • HISTÒRIES DE BRUIXES I BRUIXOTS[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 19-11-2020 | Valoració: 10


    M'ha entretingut molt aquest relat, el qual està molt bé relat, sobre les bruixes i tots els arguments que han estat al voltant de totes les històries que han hagut sobre aquest tema. M'ha agradat molt, Neus. Quanta fantasia has tingut.
    Jo també tinc un de relat "FANTÀSTIC", que últimament m'ha editat.
    Saluts, cuida't i una abraçada...
    PERLA DE VELLUT

  • Aniré amb compte[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 19-11-2020

    Aniré amb compte si mai torno a fer el Pedra, potser t'hi veig, voltor.
    Gràcies pels teus comentaris, Neus.

  • Llegenda[Ofensiu]
    MariaG | 19-11-2020

    Has fet una llegenda del Pedraforca, una muntanya que m'estimo i que forma part dels meus records de vida. Una idea molt bona per desenvolupar i fer-ne un conte on es parli de les bruixes de Catalunya. Anima't.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Foto de perfil de Neus Marín Cupull

Neus Marín Cupull

35 Relats

378 Comentaris

23622 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Nascuda a Barcelona, un dia d'abril.

Ofici: Aprenent
Estudis: Formació continuada de l'aprenentatge.
Neguits: Tots i cap. Només vull deixar-me anar i sobretot no deixar d'aprendre mai
.