El carreró

Un relat de: Bonhomia

Amb disset anys, se li va morir l'àvia. Era l'únic vincle fiable de la família. Li feia vergonya tornar. Tornar a la llar. Però com ho desitjava. Se n'havia anat de casa als quinze anys, per les desavinences familiars, amb tota la il.lusió de trobar calor en l'àvia. Però malgrat l'amor d'aquesta, tota la resta va ser una anyorança terrible, soledat, i la sensació de viure en un buit. Tenia pocs amics, i l'havien deixat de banda a mesura que havia anat passant el temps pel seu comportament rebel, a la recerca d'una llibertat que mai trobaria.

D'aquesta manera es trobà al carrer, i l'únic ofici que hi ha al carrer és el de camell, si hagués estat noia s'hagués fet puta. Al Carrer del Miracle, entre obres i droga, va aguantar dos anys, amb companys que el traïen, el subornaven i li demanaven perdó, el mateix que feia ell amb ells. Estava demacrat.Odiava la vida, odiava el món, odiava la gent. Però el que més odiava era la droga. I n'era una víctima més. Va arribar un moment, passats els dos anys, que cada dia era una agonia, una supervivència absurda, i el que era pitjor era que sabia que no hi havia marxa enrere.

Així que se'n va anar. Amb el material d'aquella nit, és clar. Tenia els ulls secs i mig morts, ja havia plorat massa vegades. La seva decisió l'empenyia cada instant una mica més. El va empènyer fins a un carreró on no hi havia il.luminació. No sabia per què va mirar la lluna, sense saber tampoc si creixia o minvava. Es va asseure a la porta d'un local abandonat, com tots els d'allà. Va treure la xeringa, el paper de plata, tres encenedors i el material.

Després que l'agulla atravessi la vena, ningú sap el que és una sobredosi d'heroïna.

Comentaris

  • Indiferent...[Ofensiu]
    natasha | 28-01-2010

    ... no em quedo després de llegir aquesta història. Tela marinera la realitat que descrius i que sovint passa desapercebuda a masses ulls de la societat d'avui.
    Una abraçada

  • Colpìdor!![Ofensiu]
    Fada del bosc | 28-01-2010 | Valoració: 10

    Hola Sergi!
    El teu relat m'ha semblat colpidor, t'has atrevit a explicar una realitat que molts no volen veure, o bé l'excusen dient que ells s'ho han buscat.
    M'agraden els teus relats, m'agrada com escrius, desprenen sinceritat...

    Aprofoto per agraïr-te el teu comentari; trobar altres persones que entenguin el teu dolor és reconfortant, com tu dius la gent et diu que la vida segueix... i si segueix... però ja no és igual la família estar buida... el meu pare era com tenir l'experiència al costat i la meva neboda com tenir el somriure que t'il.luminaba cada dia.... Com tu deies tinc gent al meu voltant que m'ajuda i... escriure, escriure i escriure....

  • Els teus relats i poemes [Ofensiu]
    Nonna_Carme | 15-01-2010

    sempre deixen empremta.
    En aquest paleses una realitat crua i dolorosa al màxim.
    T'he dit alguna vegada que m'encanta com escrius?
    Una forta abraçada, amic Sergi.

  • Un nadal diferent[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 08-01-2010

    Les postals de nadal no sempre són boniques, amb nens rodanxons i rosadets de galtones. L'he llegit com en una cursa, la lectura ha estat rapida i sense escarafalls. has anat directe al gra, i has punxat directe a la vena, sense floritures, i queda així com un microrelat punyent i directe, sense concessions al dubte.
    Sempre hi ha qui no ho vol veure així, i és per això que tanta gent gira l'esquena i deixa de mirar. I sí, ningú amb sobredosi ho ha explicat, si les llambordes del carreró pogueren parlar...

    Felicitats Sergi, bon relat!

    Ferran

  • No per tots és Nadal ![Ofensiu]
    Núria Niubó | 31-12-2009 | Valoració: 10

    Un Relat dur, i més en aquest dies que sembla que tot ha de ser felicitar-nos i creure que tothom pot ser feliç , encara que només sigui per uns dies.
    Ens descrius en aquest relat la crua realitat de vides perdudes, d'aquells que viuen sense saber perquè viuen, ni com , ni on volen anar.
    Una gran sensibilitat vers aquestes persones, que per a molts sembla que no existeixen.
    Només perquè vegis com m'ha calat de fons, perquè sovint he sentit un dolor intens en veure'ls en alguns documentals, o bé quan s'atansen al cotxe per vendre't algo, amb aquells cossos tant perduts... T'adjunto un enllaç de un poema meu que ja fa temps vaig publicar a RC. Indigents
    Gràcies Sergi pel teu comentari al meu darrer poema, m'agrada molt com has copsat el sentit del pas del temps. Fer-se gran és madurar , diuen, i també és diu que no hem de viure dels records, per això m'ha agradat tant la teva frase ," els records han d'enlluernar el present" és senzillament preciosa i ben certa. És bo nodrir-se dels records, per poder acceptar el present.
    "Sempre endavant" , em dius. Sí Sergí, sempre endavant . Moltíssimes gràcies !!

    Que tinguis un bon acomiadament d'any i que el 2010 et sigui ple de bones ventures.
    Una càlida abraçada,
    Núria





l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

515743 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.