Contes del Raval: Els set desitjos de la nit de Sant Joan

Un relat de: Eric Martinez
La nit de Sant Joan, sempre ha sigut una nit molt especial per als habitants de la ciutat de Barcelona, així com per a tots els visitants que venen a la nostra ciutat.

Part d'aquesta història, és llegenda, tanmateix, això és veritat, diverses plagues de gats van desenvolupar-se durant els anys deu i vint a Barcelona.
La foguera era altiva al carrer Gravina, i els seus veïns i veïnes miraven des de les finestres com les espurnes de foc il·luminaven el cel...

La canalla estava a punt d'arribar.

Cada any, molts nens i nenes de la ciutat eren escollits per formar part de la cerimònia dels set desitjos:
La cerimònia, consistia a donar als infants l'oportunitat de realitzar set accions que ells desitgessin dintre del carrer, i una vegada les haguessin desitjat, la nit de Sant Joan, els donaria la recompensa.

I llavors, els nens i les nenes van arribar.

Els infants van començar a destrossar les finestres, les portes, les façanes... Tot el que trobaven al seu pas... Totes les malifetes que se'ls ocorrien les feien, sense mesures... Sense límits... Tots menys la Cleo... Una nena, que mirava des d'una cantonada impassible, amb un gat fosc al costat, que destacava per una cua blanca.
Llavors... La foguera va començar a bramar... I els infants, es van començar a transformar.

Les orelles de punta... Les cames... No eren cames, sinó potes... Els bigotis... Aquells infants es van tornar gats... Gats petits que ploraven, i es bellugaven pel carrer... Tots eren gats... Tots menys la Cleo, que els mirava callada des de l'altra punta del carrer...

El carrer es va obrir, i tots els gats es van escampar per la ciutat... I la Cleo, es va quedar callada mirant-los.

Un veí es va apropar a ella, i li va preguntar confús perquè no es transformava.

-No li dirà res.

Va dir un nen petit al veí.

-La nit de Sant Joan li ha tret la llengua, ja que ella ha sigut la que els hi ha convençut per portar-se malament... A ella, la nit de Sant Joan, l'ha deixat sense paraules, i als altres, els hi ha proporcionat set vides, per començar aprendre que no s'ha de fer tot el que et diuen.

-I tu? Per què no t'has transformat?

El nen petit es va allunyar d'ell amb un somriure, mentre la cua blanca li desapareixia.

Comentaris

  • Bona intriga: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-06-2022 | Valoració: 10

    Un relat molt interessant, on els protagonistes tenen molta imaginació i un terror que amenaça des del principi. Molta imaginació i un terror que es nota amb el cor, llegint-ho.
    La cua blanca, en el nen, va desaparéixer? Bona pregunta.
    Ah!, sí. Gràcies per la teua visita i el teu amable comentari, al meu poema "Per a conquistar-te". Però no has vist, que he editat un altre "sonet", "cride l'amor". Quan tingues temps, ja em diràs sobre aquest. Gràcies, company de lletres.
    Cordialment.

  • Gràcies!!![Ofensiu]
    Eric Martinez | 08-06-2022

    Moltes gràcies a tots/es de tot cor!!!!!!

  • Fantàstic![Ofensiu]
    SinKaLip | 08-06-2022

    Fantàstic! Sí!. No acostumo a comentar.. potser ara ho faré, amb relats com el teu. Tu sí que tens domimi màgic!

  • El poder que ho esgarria[Ofensiu]
    kefas | 07-06-2022

    M'agraden els relats ben explicats on hi ha un poder superior que, en comptes d'endreçar, cosa que ens han explicat sempre que fan els poders superiors, esgarria. És el realisme màgic.

  • Raval[Ofensiu]
    Atlantis | 06-06-2022

    Conec el Raval i el seu entorn i m'imagino tot els relat en els carrerons. Un relat fantàstic i una incògnita de la nena que no participa però que sembla la organitzadora de tot. Intriga, fantasia. Molt bé.

  • Moltes gràcies![Ofensiu]
    Eric Martinez | 05-06-2022

    Moltes gràcies als dos de tot cor!

  • Original i...[Ofensiu]
    llpages | 05-06-2022 | Valoració: 10

    molt intrigant alhora. M'ha tingut captivat fins al final, ben escrit, m'ha agradat. Enhorabona, Èric!

  • Meuuu!!!![Ofensiu]

    Intrigant relat que m'ha tingut impacient fins al final. Penso que ha estat una bona idea literària ambientar el relat en la nit de Sant Joan i valencià de felins co si fossin els amos del barri. La nena calladita es la cirereta del pastís literari...Per cert, els teus relats em recorden al les imatges del fotògraf que ara mateix no recodo el nom...