Contes de Santa Coloma: L'Home Falcó.

Un relat de: Eric Martinez
¿Creieu en monstres? Tranquils... No fa falta que contesteu.
M'he criat aquí, porto tota la meva vida entre els carrers de Santa Coloma, i no hi ha cap veí que no conegui la història de l'home falcó.

Hi ha informació sobre el fet, però cap data concreta sobre el seu inici.
Alguns diuen que va ser la nit que els colomencs es van enfrontar a les tropes de Giuseppe Lechi, el setembre de 1808, quan a un dels joves soldats francesos se'l va veure volant, atrapat per una ombra difuminada entre els núvols... Però el fet més concret, es va donar l'any 1920, la nit de difunts, 31 d'octubre, nit on els catòlics ajuden els seus difunts a sortir del purgatori, i arribar a la llum...
Aquella nit, el carrer que queda davant de l'Església Major es trobava ple de gent amb espelmes, orant als seus morts, quan de sobte, sobre l'església, una figura alada es va fer veure.
En Joanet i la colla de nens, juntament amb els habitants, la miraven bocabadats, com si es tractés d'un àngel caigut del cel... Un àngel assassí, que volant com un falcó va començar a emportar-se nens volant al cel...
-¿On és el meu fill?!
-La meva filla!
-És als núvols! Tornem-la!
Però no hi havia filles entre els núvols... Només sang que queia sobre l'església...
La figura els mirava somrient.

-Vol als nens...

Va dir en Joanet espantat... I en un reflex d'ira va dir:

-Doncs tindrà els nens.

En Joanet va anar corrents cap al policia més proper, que confús i esverat, no va trobar a faltar l'arma que el nano li va robar.

En Joanet va anar corrents cap a l'església, i amb dificultat, va pujar al campanar.

-Aquí tens el sopar!

Va dir desafiant.
La criatura va aparèixer davant d'ell, regalimant-se... Va obrir les ales, aquelles monstruoses ales... Va obrir la boca... Aquella boca plena de dents afilades... Però abans que la pogués tancar, el nostre heroi va desenfundar l'arma i va disparar a la mandíbula del monstre.
La bala va recórrer-li la boca, fent-li expulsar totes les dents.
Un grit esgarrifós el va fer desaparèixer.

Mai més es va tornar a veure l'home falcó.
La història va anar desapareixent, com la boira d'una tarda de novembre... No obstant això, si camines pels barris de Santa Coloma la nit de difunts... Descobriràs el desert dels seus carrers... I els veïns que miren el cel des de les finestres de les cases.

Comentaris

  • Falcó dentat.[Ofensiu]
    SrGarcia | 06-11-2023

    M'agraden aquests contes gòtics de fantasmes i monstres, ambientat a Santa Coloma (suposo que de Gramenet). Els monstres que rapten nens són un clàssic de la literatura de por.
    Aquest falcó amb dents ben bé podria ser un dinosaure que hagués sobreviscut amagat al riu Besòs. Fan bé els colomencs de tenir por, mai saps quan pot aparèixer un falcó dentat que et robi les criatures.