Canviar el conte

Un relat de: Homo insciens
A la convenció anual de Personatges de Contes Infantils Populars, Tradicionals i Clàssics, s’ha armat un bon sarau. Els assistents, cansats de repetir estereotips caducs, reivindiquen un canvi de rols immediat. “No som fràgils ni innocents! Aneu a ajudar als convalescents!”, defensen elles. “Ni tan forts, ni tan valents. També tenim sentiments!”, reclamen ells. Han passat anys i panys i no albiren un canvi de relat, per això, sense més dilació, fan la revolució! Sense normes ni patrons, els protagonistes gesten un nou paper a interpretar que satisfaci les inquietuds dels infants d’avui, i fent un esclafit amb els dits s’enfilen a un altre destí!

Així doncs, a partir d’ara, quan obriu un conte no us espanteu si el llop entabana en Pere sense por quan va a casa de la iaia. O si Rapunzel encarrega, als tres porquets, la construcció d'una porta a la torre. O si la madrastra de la Blancaneus, farta que la titllin d’envejosa, se’n va a provar sort amb la música a Hamelí...

Comentaris

  • Idea superba[Ofensiu]
    Carles Linares | 19-12-2021 | Valoració: 10

    Sempre m'ha agradat contant els clàssics en noves situacions, diguem, però la recepció no és sempre bona, perquè , suposo, són tan fondejats en les ments, que molesta la parodia.. probaré d'escriure'n alguns aquí per veure les reaccions.

  • Bona vesprada Homo insciens...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-09-2021

    Hola, gràcies per la teua visita i el teu amable comentari, pel meu poema "Què em resta per a voler-te?". M'alegre que t'haja agrada. "En l'amor sempre hi quedi una guspira de misteri".
    Saluts

  • Els valors dels contes clàssics.[Ofensiu]
    Atlantis | 01-09-2021

    Està bé el relat en quan els personatges dels contes es rebel·len pels papers que se’ls hi dona, però subscric les paraules del Sr Garcia, en quan a canviar els contes clàssics.

    Evidentment a mi també em “molesten” tots els tics que tenen de personatges masculins i femenins tòpics, però pensant que estan escrits en un temps i entorns diferents, tenen la capacitat d’explicar com cal enfrontar la por, el pas de l’adolescència, la bondat de trobar un amor...Jo quan els explico poso l’accent en la valentia de la caputxeta, el valor del petó del príncep o princesa que et desperta, en lo bleda però delicada què es la princesa del pèsol...Junts amb d’altres contes actuals que s’hauran d’escriure segons nous criteris...Però si es volen canviar de manera barroera podem caure en contes poc creatius i d’alguna manera pamfletaris.

    Ha estat divertit jugar amb ells a partir d’una proposta del repte clàssic.

  • Paròdies.[Ofensiu]
    SrGarcia | 28-08-2021

    Els contes clàssics són ja tan coneguts que diria que no cal canviar-los; això seria com canviar l'oració del Pare nostre.
    Sí que cal escriure'n de nous on passin totes les coses que dius.
    Ara, també és divertit, de tant en tant, estrafer els contes més coneguts i fer-ne paròdies.

  • Fantàstic conte. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 23-08-2021 | Valoració: 10

    Sí que l'has canviat totalment el conte. Je je je je...
    Vaja barreja de contes entre els tres porquets, caperutxa roja, Blancaneus i el flautista d'Hamelí. Amb fet tota una revolució.
    Enhorabona, Homo insciens.

    (Però ja es poden posar els contes que havien fet en el Repte Clàssic (709)?)

    Vaja!, ja em diràs. Gràcies...

l´Autor

Homo insciens

65 Relats

405 Comentaris

32689 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Homo insciens


Per aquest indret em faig dir Homo insciens (home ignorant)

El meu correu:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància