Cadàvers al parc

Un relat de: Sol_ixent
Va apagar l'última cigarreta del paquet intentant enfonsar-la dins d’aquell cúmul de cendra que inundava el minúscul cendrer i va agafar aire per enèsima vegada, disposant-se a llegir tota aquella paperassa de nou.

El cadàver es va trobar entre la fullaraca d'un cèntric parc de la ciutat lligat de mans i peus i no presentava cap signe de violència. Per la seva vestimenta i aspecte, es podria tractar d’una prostituta. L'autòpsia va determinar parada cardiorespiratòria com a causa de la mort.

Passades la una, amb els ulls esgotats de tant llegir lletra minúscula, va estirar-se al sofà del despatx i s'hi va quedar adormit a l’instant. Els primers rajos de llum li van donar el bon dia, recordant-li alhora que esperava algú. Es va aixecar d’una revolada, es va pentinar amb els dits, es va remullar la cara per despertar-se i va comprovar al rellotge de la paret que faltava menys d’un quart d’hora perquè arribés la visita.

El testimoni va ser puntual a la cita i amb cara de pocs amics va saludar al detectiu quan li va obrir la porta i el va convidar a seure al seu còmode sofà. El vigilant nocturn va relatar que cap a la mitjanit va veure un home alt i gros que devia rondar la cinquantena amb una rossa oxigenada molt ben plantada i fresca de roba voltant pel parc, agafats de la mà i molt somrients. Tanmateix, era incapaç de recordar haver sentit algun crit o qualsevol altre indici que fes presagiar el malaurat final.

Roberto va al·legar motius familiars per abandonar el lloc de la trobada al cap de pocs minuts i el detectiu el va acompanyar a la porta amablement, agraint-li la informació aportada.

Dues setmanes més tard, van trobar pels volts d’un cèntric parc de la ciutat lligat de mans i peus i sense cap signe de violència el cadàver d’un home d’uns quaranta anys. Per la vestimenta i aspecte, es podria tractar del vigilant nocturn del parc. L'autòpsia havia de determinar la causa exacta de la mort.

Comentaris

  • Fe d'errates[Ofensiu]
    Sol_ixent | 22-02-2021

    Descripció del relat: Relat participant al XI Concurs ARC de Microrelats “GÈNERES NARRATIUS”. Subtema: Negre.

  • de cinema[Ofensiu]
    marialluïsa | 19-02-2021


    Un relat molt visual, gairebé cinematogràfic, que mostra les imatges tal i com es veurien en una pantalla.
    Molt ben lligat i amb una bona cadència que fa presagiar un final sobtat i amb un llenguatge precís i contundent. Molt bona feina.

  • Bon ritme[Ofensiu]
    berguedana | 18-02-2021 | Valoració: 10

    Amb unes acurades descripcions ens transportes a unes accions dignes de les millors novel·les negres.

  • Molt bo, Sol_ixent![Ofensiu]
    brins | 16-02-2021 | Valoració: 10


    Introdueixes el relat amb molt d'encert, el lector de seguida se sent dins de la situació que a continuació explicaràs amb molt detall i, finalment, aconsegueixes un final genial. M'ha agradat molt!

    brins

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

142 Relats

444 Comentaris

129541 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)