Bombolla personal

Un relat de: Magda Garcia
Des de la terrassa, admirant els núvols que convertien el cel en un espectacle únic i irrepetible, medità sobre el moment actual. No podia escapar. Enlloc estaria millor. I això li resultà paradigmàtic. Durant la seva vida, quan les coses anaven mal dades, marxava de viatge. A un exòtic destí caribeny. A recórrer els paratges d’una novel•la escandinava. Al restaurant estrellat d’una desconeguda xef de la Toscana. Les seves escapades, nombroses, l’havien convertit en un home culte i interessant.

Però ara, les estadístiques de contagis, d’índexs de rebrots municipals, comarcals, internacionals... Els restaurants tancats, els aeroports amb vols cancel•lats, sales per fer els tests... En fi. No tenia escapatòria. Tot era un desastre. Tot.

I els diners, per primera vegada, no li servien de massa res. No podia comprar una destinació sense contagis. No hi havia ningú que li assegurés que a una altra ciutat, país o continent, el seu sistema immunològic se sentiria més segur i protegit.

Per aquesta raó, s’havia aïllat al seu àtic de la zona alta de Barcelona i des de ja feia uns mesos, havia après a cuinar els seus plats preferits, a rentar-se la seva roba i feia anar tots els electrodomèstics a tot drap, com mai abans. La senyora de fer feines, la Carmen, ja feia mesos que no apareixia. D’ençà que el 13 de març de 2020 decretaren el primer confinament. I gràcies a tutorials de tota mena havia après fins i tot a ser la seva pròpia secretària. I així, malgrat la grisor ambiental, se sentia pletòric perquè havia aconseguit ser molt més autosuficient que abans. Tot té una part positiva. I és que ara, el seu àtic s’havia convertit en la seva destinació de cap de setmana. En el seu restaurant preferit. En el seu despatx. I també en el seu cinema d’autor.

La única pega és que a la seva parella li havia passat tres quarts del mateix i ara cadascú era dins la seva bombolla personal i no hi havia manera de sortir-se’n.

Potser cap a la primavera de 2021, quan les vacunes haurien fet efecte i els dies serien molt més llargs, la parella d’hipocondríacs que eren, es retrobaria presencialment, rere les seves mascaretes, preparats per recomençar allà on la seva relació s’havia aturat el 13 de març.

Ella sortiria de la zona nord de l’àtic i ell de la zona sud. I podrien gaudir del menjador com qualsevol parella d’enamorats deixant ja de parlar-se només per l’ordinador i pel telèfon.

Comentaris

  • Espléndid[Ofensiu]
    Sergio Solá | 13-09-2021 | Valoració: 9

    Aquest relat m'ha agradat molt. Trobo molt interedsant la idea que expreses al final. Independenment de la pandèmia, cada vegada parlem més amb els nostres éssers estimats a través de teléfons i tablets però després no sabem que dir-nos quan ens trobem cara a cara.

  • comentaris[Ofensiu]
    Noia Targarina | 27-05-2021 | Valoració: 10

    Molt bonic el poema que has fet, com la realitat mateixa en aquest instant.

    continua escribint així.

    Una abraçada

    Noia Targarina

  • Pandèmia[Ofensiu]
    Prou bé | 27-05-2021 | Valoració: 9

    La prudència extrema que condueix a actituds paranoiques. Qui i com s'ha fomentat. ? De segur que les vacil·lacions per part dels governs, que es poden entendre i explicar, i la reiterativa "informació" per part dels mitjans ha generat molta incertesa i inseguretat. Tot i així ha estat bé aprofitar el confinament per aprendre i fer coses "diferents". Amb total cordialitat.

  • Més bombolles[Ofensiu]
    kefas | 27-05-2021

    Fins ara hi havia dues menes de bombolles, les del Pep Bou, que serveixen per jugar i les econòmiques, que serveixen per empobrir-nos. Ara en tenim una tercera, la de les pandèmies, que serveix per... Per què serveix?

  • Petar la bombolla[Ofensiu]
    Iona | 26-05-2021

    Un bon final.

Valoració mitja: 9.25

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

147 Relats

491 Comentaris

38808 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.