Al turó

Un relat de: aleshores
Érem vius quan vam seure aquí!

Cada racó em transporta a moments passats, de vegades amb pena: la de no haver entès, o no haver estat prou decidit. Miro l'esguard dels que passen per descobrir les meves febleses d'aleshores: això és el dol. Em cou el meu passat que veig groller. M'embriago en les paraules que l'evoquen per a bé o per a mal. Un passat que, invariable, es va fent llunyà.

El "vencedor " en records, mentre fa un llarg adéu, pot tenir una mort lenta i infame si no remunta el vol purgat i net de tota culpa.

On som nosaltres, tots, ara, els que vam marxar: uns una mica, altres del tot? On sou els que no heu de patir per viure, ni menjar, ni dormir, sinó que floteu en l'aire com una blonda contra les lleis de la gravetat, com una llavor flonja, lleu i voladissa, a punt per a fer giragonses?

Ja no hi sou però hi sou, perquè ressoneu en l'interior de tots nosaltres. Us feu oir en els objectes i les fotografies; us pressentim darrera de la porta tancada, en el pampallugueig de la llum, en la sobtada alerta pel soroll que abans no ens interrompia. Debades dirigim la paraula inconscientment a l'altra banda del sofà a vora nostra com si hi hagués algú, buscant un eco, ara que el cansament ha deixat pas a la nostàlgia.

El cementiri és això de no ser allà on solíeu, l'irremeiable que ens hem d'empassar, havent de corregir abans les nostres faltes.

Tot això mentre amb l'aixada fem un lloc al turó, sota el roure, on descanseu.

Comentaris

  • Bon relat[Ofensiu]
    MariaM | 16-03-2023 | Valoració: 10

    Bones reflecions i un relat preciós!
    M'ha agradat molt.
    Salutacions.
    MariaM

  • Sota el roure[Ofensiu]
    Montseblanc | 18-02-2023

    Sembla mentida que l'absència, que és precisament això, res, es pugui fer tan sòlida al nostre voltant. Ho descrius molt bé al teu relat.

  • Pensant en el passat. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 04-02-2023


    Impressionant. Molt ben descrit. Fas un bon sentit al teu relat, dels que ja no estan en el món. Patim, realment, en la vida dels que s'han mort i els enyorem.
    Bon relat, Aleshores.
    Cordialment.

  • pèrdues[Ofensiu]
    Atlantis | 04-02-2023

    Ja no hi sou però hi sou, perquè ressoneu en l'interior de tots nosaltres. Us feu oir en els objectes i les fotografies; us pressentim darrera de la porta tancada, en el pampallugueig de la llum, en la sobtada alerta pel soroll que abans no ens interrompia. Debades dirigim la paraula inconscientment a l'altra banda del sofà a vora nostra com si hi hagués algú, buscant un eco, ara que el cansament ha deixat pas a la nostàlgia.Una explicació molt real dels sentiments i emocions que se senten quan ens falta algú molt proper.

  • Records[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 03-02-2023

    Un relat on la memoria recorda el passat i ho porta al present. Riquesa de vocabulari i expressió. M'ha agradat el missatge que transmet.
    Molt bon relat aleshores.
    Salutacions
    Rosa







  • Hi són...[Ofensiu]

    Un homenatge als que no hi són i hi són, als que hi viuen dins nostre, en els nostres pensaments. I mentre hi siguin en el nostre cor, en la nostra pensa hi continuaran habitan entre nosaltres. Un bon relat, una bona exposició de la supervivència de l'ànima i escrit amb molta llum. Nil

l´Autor

Foto de perfil de aleshores

aleshores

267 Relats

599 Comentaris

130964 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Imatge de Cinctorres, obra del relataire rnBonet