Adopció

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio

Va mirar la seua dona mentre el metge continuava parlant. Per a ell era un colp fort, clar que sí, però la seua dona... No sabia com s'ho prendria però de ben segur que gens bé. La notícia els havia colpejat de ple. L'home no havia arribat a entendre el perquè, però li quedaren gravats els dos missatges: no podien tindre fills i era irreversible.
— Sempre poden valorar l'adopció —va concloure el metge.
— Tu vols adoptar? —ella agafant-li la mà.
— I tu? —sorprés tant per la pregunta com per la serenitat amb què ho havia dit
— No ho sé. Però podria ser una opció, donades les circumstàncies.
Va sospirar alleujat. La cosa anava millor del que pensava.
— Si a tu et sembla bé, per mi perfecte. Seria el nostre regal d’aniversari.
— Doncs molt bé —de nou el metge—. Parlen del tema tranquil·lament a casa, però creguen-me si els dic que és una molt bona opció en casos com el seu. La meua infermera els donarà uns fullets i els informarà dels passos a seguir si finalment decideixen fer-ho.
— Gràcies doctor.
— Sí, gràcies.
S'alçaren de les cadires i s'acomiadaren del metge. Isqueren del despatx i anaren a la recepció on els esperava la infermera. Abans d'arribar-hi ella s'adonà que s'havia deixat les ulleres de sol sobre la taula del metge i tornà al despatx.
Obrí la porta, caminà cap a ell i li agafà la cara amb totes dues mans amb absoluta tendresa. Una llàgrima li relliscava galtes avall.
— Gràcies Pere. No saps com t'ho agraïsc.
El metge va fer un somriure tendre, però trist.
— Som amics des que érem menuts. Saps que pots comptar amb mi per al que siga. Però algun dia li hauràs de dir al teu home que el motiu de no poder tindre fills és que no sempre has sigut una dona.
— Sí... Pot ser. Algun dia


Pseudònim: DelTúria

Comentaris

 • Afillament...[Ofensiu]
  Nil | 17-11-2019 | Valoració: 10

  Quina sorpresa de final ! una dona molt compressiva... Perquè una dona que no pot tindre fills és u cop molt fort per a ella.. però no té l'estigme social que carrega en el cas d'un home. L'ignorància, ara no tant, fa que quan ho és un home la societat pensi que és un "mighome" o ho confon amb la impotència. Per cert, no m'agrada el mot "adoptar", trobo que és una castellanada! Millor com s'havia dit tota la vida: "Afillar". Exemple: Afillar una criatura, que és diferent que adoptar un gos o adoptar una postura....etc..

 • gmail login[Ofensiu]
  van anh nguyen | 16-11-2019 | Valoració: 10

  -Thanks for Nice and Informative Post. This article is really contains lot more information about This Topic gmail login

 • Aquest sí[Ofensiu]
  E. VILADOMS | 15-11-2019

  Glups, aquest sí que és un secret ben guardat!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: