A plena llum

Un relat de: Magda Garcia
La llum es va apagar al cor de la bombeta. Un silenci fosc, sepulcral, va omplir completament l'habitació. Només se sentia el xiuxiueig de minúscules partícules de vidre refredant-se a poc a poc, abandonant la vida lluminosa que havien gaudit. La seva existència havia arribat a la fi.

La parella d’avis que vivien en el pis, amb la seva mirada profunda i un pèl trista, la seva saviesa i la seva pobresa malgrat els esforços d’estalvi de tota una vida, va sentir que també era el final d'una etapa. Ja no sentien prou il•lusió ni disposaven de prou diners per renovar el seu mobiliari ni per comprar un nou llum. Tampoc no es veien en cor de substituir-la després de tant de temps vivint amb ella. La trobarien a faltar i necessitaven fer-ne el dol.

Varen decidir de comú acord, com sempre, perquè estaven molt ben avinguts, que a partir de llavors prescindirien d’una llum artificial com la d’aquella bombeta que els havia deixat –que al cel sigui pobreta, tan dolça i acollidora com era amb tothom que visitava la seva cambra- i d’ara en endavant organitzarien activitats en aquella habitació, això si, només en horari solar:

- “La crisi climàtica bé mereix un esforç i la cambra es mereix una nova oportunitat” es varen dir l’un a l’altre.
I és que ells, a base d’anys d’existència, havien entès que allò que sembla una casualitat, i que pot semblar trist en primera instància, pot ben ser una nova oportunitat per replantejar-se el dia a dia. I així va ser com aquella cambra fins aleshores quasi be desaprofitada perquè només l’havien fer servir per planxar i per deixar-hi la roba bruta, va acabar esdevenint l’espai més utilitzat de tot el pis. Des que la llum de l’alba travessava el vidre de la finestra i s’instal•lava allà on la bombeta havia donat vida tots aquells anys.
Fins i tot, la pobre persiana alacantina que mai abans havien recollit i que sempre havia viscut deixada anar, ara, en canvi, vivia cargolada tancada en ella mateixa. Mai s’hagués pensat que per culpa de la mort de la bombeta ara hagués de viure reclosa.
I és que ja ho diuen oi que de vegades paga qui menys culpa té.

Comentaris

  • Una nova oportunitat[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 20-10-2023 | Valoració: 10

    És així, tot canvia en el transcurs de la vida. M'ha fet molta gràcia la persiana alacantina i que sempre ha estat alçada i continuarà sent-ho.
    Un relat molt entretingut i amb bon sentit de l'humor.
    Molt bé, Magda.
    Cordialment.

  • Canvis[Ofensiu]
    Prou bé | 18-10-2023

    Saber adaptar-nos als canvis necessaris. La saviesa dels anys. Un relat tendre però amb un sentit molt profund de la vida.
    Amb total cordialitat

  • Canvi i compromís[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 18-10-2023

    Una història maca i amb un missatge ben encertat, la vida i els fets són un procés d'adaptació i de canvis constants.

    Bon relat Magda.

    Rosa.

  • Jo, de més gran...[Ofensiu]
    llpages | 18-10-2023 | Valoració: 10

    vull ser com aquests avis! Ecologistes de la nit al dia, compromesos amb l'estalvi d'energia i amb una visió renovada de les coses quan es produeixen canvis en el dia a dia. L'extinció d'una trista bombeta provoca una reacció insospitada, una veritable sorpresa per al lector. M'ha agradat, l'he trobat inspirador de noves actituds davant els canvis, enhorabona!

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

152 Relats

510 Comentaris

41957 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023) i el 2n Premi l'any 2024.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.