Detall intervenció

RE: RE: RE: RE: però a veure...

Intervenció de: Eugeni Mur | 27-08-2005


O.K.


Respostes

  • però a veure...
    AnNna | 26/08/2005 a les 22:46

    aquestes faltes no són greus! són accents! pitjor és trobar-te un habia... o ves a saber què més... que hi ha relats que en són ben plens...
    no ho sé... les faltes potser em baixen del 9 al 7... però mai a un 4!
    • RE: però a veure...
      Eugeni Mur | 27/08/2005 a les 00:22

      Entenc que es pugui relativitzar el tema de les faltes, i malgrat "em fan mal als ulls" les comprenc i accepto en algun context concret; però en espais públics (rètols als carrers, botigues, documents oficials, premsa...) o en una web d'escriptors i lectors: veritablement creus que no és tan greu i què és acceptable?; quina mena de dignitat i qualitat volem donar a la llengua catalana?; si tinguessis un fill amb problemes de parla: no el portaries al logopeda?; potser penses que no val la pena continuar aprenent i perfeccionar?.

      Evidentment, no és el mateix un "os" que un "ós", un "es" que un "és", un "perdo" que un "perdó", un "mes" que un "més"; ni tampoc seria el mateix que et digués (i tu entendries coses molt diferents): "porta la pinta" que "pinta la porta".

      Potser sóc massa "integrista", però penso que hauríem de ser més rigorosos en aquest sentit; la nostra llengua s'ho mereix.


      I acabo. Una cosa és "el fons" i l'altra "la forma", i alhora de valorar considero que no hauríem de barrejar-ho.

      Al cap i a la fi, tots i totes som "alumnes" i "mestres" alhora.
      • RE: RE: però a veure...
        foster | 27/08/2005 a les 00:28

        no és el mateix "què és acceptable" que "que és acceptable" (el que sense accent)
        no és el mateix "alhora" que "a l'hora"
        (a l'hora de valorar)
        • RE: RE: RE: però a veure...
          Conxa Forteza | 27/08/2005 a les 00:49

          si som "integristes" tan ho hauríem d'ésser a l'hora de escriure relats com quan escrivim al fòrum, com diu el Mur la llengua s'ho mereix, però s'ho mereix sempre, no només de cara a l'aparador, si vols predicar, predica amb l'exemple o pensa allò que "qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra"

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.