Si jo fos piratessa

Un relat de: Shu Hua

Si jo fos piratessa, haguera salpat mar endins mar endins i no haguera tornat mai més a terra. I de prompte, els dofins cantarien llurs cançons de voranit i em llençara a l'aigua tornant-me sirena.
Però he començat malament: Avui, passejant per la platja llarga de Castelldefels, miro la Mediterrània immensa, blava, suau, brava i penso: si jo hagués sigut piratessa....
Tants de pirates que van arribar a les nostres costes, que venien de lluny, temuts, odiats, potser envejats. Si jo hagués sigut piratessa m'hagués convertit en Barba-Roja, el famós pirata berberisc que anava canviant de cos a mida que la vida se'ls anava.
Passejo sola i penso en el que tinc. I penso en el que veig. Una vida organitzada, malgrat l'esperit dit anàrquic. Uns records d'aventures fetes a mida, no massa emocionants, o sí. Sona el móvil i l'agafo: oye, que se me ha dormido antes de cenar, pues yo no la llevo a la cama con el estómago vacío, que después se despierta tres veces en la noche. Estic d'acord, li dic, em sap greu deixar-te sol amb la nena, però és que em buscava la mar. O ella.
Si hagués viscut en temps de bandolers, viuria vora platja i m'hagués fet piratessa. Me faria fer un vaixell de color de marinada, amb tot de veles blanques i casc lleuger. L'anomenaria... sí, per què no?, Lluna. I amb el Lluna amunt i avall, hagués trobat un altre mariner que s'hagués fet pirata i junts aniríem als mars de la Xina i de més enllà, qui sap si podríem arribar a ses Illes.
La remor de les ones m'omple el cap d'emocions. Trepitjo la sorra, que s'esmicola suau entre els dits del peu i em fa pessigolles. M'assec. Alguna pedreta se'm clava al genoll. Truco amb el móvil: sí, ya está dormidita, ha llorado un rato al despertarse pero luego ha cenado bien; no te preocupes y disfruta. Hasta mañana. Si hagués sigut piratessa i volgués comunicar-me amb ell, haguera creat un codi d'estels i d'ones marines, qui sap si els dofins ens farien de missatgers. No seria tan còmode, segurament, tampoc tan segur...
... si hagués sigut piratessa.... quan vaig ser piratessa, en una vida anterior, vaig volar lliure pel mar i les ones a bord del Lluna fins que la vida se'm fongué. Ara no sóc piratessa, però miro el mar i sento la remor de les ones i deixo que la sorra em faci pesigolles a la planta dels peus. I escric. Què? Doncs paraules. Les que vulgui. Escric, per exemple: si hagués sigut piratessa.

Comentaris

  • Està bastant bé...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 16-09-2008 | Valoració: 9

    El teu estil observo que és molt suau i com a molt formalet... Però és bo. I aquest relat trobo que t'ha sortit bastant bé.

    Ja t'aniré llegint amb el temps. Cuida't, salutis!!!

  • Reflexións!!![Ofensiu]
    vampy_86 | 29-04-2007 | Valoració: 9

    Tota una menra de reflexionar. Ja que, perquè no? creure que en una vida passada erem allò que volem ser. Tindre les coses de les que més gaudim...tot allò tant senzill que ens arrenca un somriure encara que estiguem de capa caiguda.
    Viure aventures amb la imaginació, ens porta a llocs meravellosos, on nosaltres som els protagonistes, els herois i heroines, llocs on som lliures per decidir el que fem, on i quan... sense els lligams que ens imposa la societat en la que vivim.
    Ets la millor!!!!
    Gràcies per deixar-nos imaginar una aventura al teu costat, per el maravellós mar. Un lloc tant bonic com misteriós i salvatge.

  • Ara en tens l'oportunitat![Ofensiu]
    Jofre | 19-04-2006 | Valoració: 10

    Sigues piratessa, Glòria.

    Una abraçada.

    Jofre.

  • Ah, la llibertat![Ofensiu]
    Unicorn Gris | 22-02-2006 | Valoració: 9

    Excel.lent article!

    Qui no es para a pensar: I si jo fos piratessa? I si jo fos un important executiu? I si jo fos Joana d'Arc?

    És un bon conte, que expressa la realitat que a tots ens agradaria tenir només estirant el braç, i que no tenim.

    Felicitats, Shu Hua, i endavant!

  • " un codi d'estels i ones marines "[Ofensiu]
    kispar fidu | 25-11-2005

    Un codi màgic, que sols els pirates poguéssin entendre. Un codi per tu i per ell, per dos pirates que volien comunicar-se entre la força de les onades. Ser piratessa per navegar lliure en la immensitat de la mar i superant les onades a cada pas! Uooo! és un bon "somni": ser piratessa! Capitana dels teus desitjos! Timó del teu propi rumb! jejeje

    P.D: Pel que fa al comentari al meu escrit... mmmm, doncs la veritat és que encara no ha acabat! jejeje, vull dir que ara ja ho sap, però l'amistat segueix, i jo en segueixo enamorada. No s'ha acabat la relació, no s'ha trenact el cordill que ens uneix, tot segueix igual, bé suposo.
    i ara em dius que me'n vagi a la merda... jejeje, doncs no, no vaig pensar això ni cap frase similar, perquè de fet, ella tampoc va dir-me res similar i això va ser tan fantàstic! Confiava en que s'ho prendria tot molt bé, però no m'havia desaparegut del tot el dubte de que no anés bé...

    Espero que tot vagi molt bé! Ara feia força que no et llegia! Segur que el paper de mare que amb tant d'amor deus realitzar, et deu "robar" el temps per dedicar a les lletres... però que més bonic que l'amor a un fill, oi? jejeje!

    Apa! que vagi molt bé!
    Gemm@

  • Molt bonic[Ofensiu]
    AINOA | 03-11-2005 | Valoració: 9

    Hola Gloria , fa molt temps que no et llegia.
    Ja quasi bé tha imagino de piratessa amb el teu vaixell anomenat lluna.
    ben segur que series una piratessa meravellosa.
    Una forta abraçada.

  • Ets una piratessa de les paraules!!![Ofensiu]

    Hola Shu Hua!

    Ja sé que no estic gaire per RC, i que quan hi entro no dono l'abast, però d'avui no passava!

    Aquest, he vist, va ser el relat que vas presentar al famós concurs de la Platja de Castelldefels. Les connotacions de trets característics de l'Edat Mitjana (la teva musa preferida, no n'hi ha cap dubte) donen sempre un toc especial als teus relats. És un punt de vista que sempre t'admiraré, la veritat. Resulta molt agradable llegir-te.

    Què tal la Lluneta? Una abraçada molt forta del teu company de taula i fins la propera!

    Salut

    Vicenç

    PD: Ja saps que, per qualsevol cosa, el meu correu està penjat a la biografia d'RC!

  • Llibre | 31-08-2005

    Potser si fossis piratessa estaries tan ocupada navegant amb el teu vaixell, guiada per la Lluna, que no disposaries de temps per escriure relats com aquest.

    Millor continua essent la Glòria.

    LLIBRE

  • piratessa/poetessa[Ofensiu]
    Marc Freixas | 20-06-2005

    estimada shu hua... m'ha agradat molt aquest poema

    ets poetessa per poder ser una piratessa?

    m'ha agradat la combinació... inspiració que t'ha sorgit per escriure-li al mar

    ara també volia comentar-te una altra cosa :

    no sé si has llegit al fòrum que ja he escrit el meu primer conte breu per a nens

    l'he dedicat a tu shu hua... perquè no podia ser de cap altre manera, ja que ets la número 1 en contes per infants, i a mi em fa il·lusió de dedicar-lo per a tu, saps?

    bé, ara encara m'han de publicar 4nous poemes, però després dels 4poemes ja vé el conte breu per a nens... però prefereixo no dir-ne el títol, ja ho veuràs quan surti publicat-llegeix la introducció-

    i sobretot, ja me'n diràs alguna cosa companya!!

    un petó i una abraçada!!!

  • De totes maneres Shu [Ofensiu]
    Màndalf | 03-06-2005

    si dius que el vaixell és pirata, potser que no m'apuntis, de moment. M'ho he pensat millor. Jo sóc pacífic i antiviolència i això dels abordatges no és el meu fort que diguem. No tindras pas un altre vaixell més tranquil en algun altre relat? Un per anar al Carib de passeig,...xino-xano ;-)

  • A on s'ha d'apuntar un [Ofensiu]
    Màndalf | 03-06-2005

    per pujar al vaixell? I, si puc triar, m'agradaria ser el vigia. Grimpar a munt i veure-ho tot des de dalt. Sol com un mussol a prop de la Lluna. També m'agradaria agafar una mica el timó i trimar les veles,... quantes en porta? I quants canons?
    Salut i força

  • I duries...[Ofensiu]
    Lavínia | 03-06-2005 | Valoració: 10

    un ull tapat i destil·laries i aniries salpant per totes les mars i assetjant les amargors per omplir-les de dolçor, Shu Hua, perquè no podries fer altra cosa.

    Un petonàs per a tu i la Lluna. Tens el meu vot i la meva puntuació

  • ja ho ets...[Ofensiu]
    ROSASP | 02-06-2005

    Somnis de mar, somnis de vida.
    Hi ha tantes maneres de ser piratessa Shu Hua, aquesta mena de llibertat que t'acarona els cabells, aquest desig de ser dofí, de sentir
    els rajolins de lluna esclatar dins del cor.
    Jo crec que ja ets piratessa, perquè pots escriure tot el que vols i arribar amb el tacte de les paraules fins al fons del mar i fins a dalt dels núvols.
    Sense sentir recança de que un dia erets una altra mena de piratessa que navegava per unes altres mars. Sense girar el cap per veure que deixes endarrera, amb un somriure valent albirant la màgia del dia a dia.
    M'agrada el fons del teu relat, el trobo lleuger i profund al mateix temps, ple de sensacions i somnis...
    Una abraçada i que no ens manquin mai les paraules i l'encís del viure!

  • molta volta Shu Hua[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 02-06-2005

    Per arribar a ses Illes has de donar tota la volta per la mar de la Xina, nina t'ho montes molt complicat si des de Castelldefels hi pots arribar amb patera !!!!

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Shu Hua

43 Relats

403 Comentaris

104903 Lectures

Valoració de l'autor: 9.29

Biografia:
Em dic Glòria i Shuhua és el meu nom xinès. Vaig estudiar xinès a Xina, Xi'an, dos anys i mig, amb el meu home. "Shu" significa: tranquil, parsimoniós. "Hua", glòria i també Xina.
Escric des dels 27 anys i cada cop s'ha tornat una eina més precisa i important per a mi. Tinc un munt de relats curts i poemes i un parell de novel.les. .. al calaix. Esperant tornar a tenir temps i ganes d'escriure, de tant en tant em passejo per aquesta web.

Vull afagir que estic molt contenta i orgullosa que la meva filla hagi engrandit aquesta web amb els seus relats.
Es diu Lluna d'Argent.
I m'encanta saber que li agrada escriure, que ho fa prou bé i que és com és.
Ja saps que t'estimo.