Detall intervenció

Com començar un relat?

Intervenció de: #renot# | 04-01-2006


La veritat es que soc nou aqui i em costa trovar la manera de començar un relat

Agu em podria donar un consell


Respostes

  • Cadascú deu tenir la seva manera
    M.Victòria Lovaina Ruiz | 04/01/2006 a les 18:31

    Cadascú deu tenir la seva tècnica. De vegades hi ha una frase que et ronda pel cap, de vegades és una imatge, tant una com l'altra poden ser excuses per iniciar un relat. Sovint el que passa és que vols expressar un estat d'ànim i aquesta és l'excusa. Bé, no ho sé, suposo que cadascú ho fa com pot, però per mi el que és més important és treballar-hi cada dia i abans de començar he de tenir el to, sí el to, és que és molt difícil d'explicar. Apa, que escriguis molt.
    • RE: Cadascú deu tenir la seva manera
      jordi domènech i arnau | 04/01/2006 a les 20:25

      Cert, cadascú té maneres pròpies i algunes de les que et recomanin. probablement no s'adaptaran a la teva manera de fer.
      Per si et serveis et diré que jo començo pel final, o vull dir el final del text, sinó per trobar un tema que pugui portar a alguna conclusió interessant, divertida o sorprenent.
      Aleshores m'és relativament fàcil bastir un text que porti a la conclusió que volia.
      Per exemple no sóc de treballar amb constància cada dia, més aviat sóc de rumiar molts dies i escriure de cop, fins 25 pàgines d'una tirada he arribar a fer.
  • RE: Com començar un relat?
    Jere Soler G | 04/01/2006 a les 22:24

    Normalment quan començo un relat ja sé on vull arribar, he pensat la història sencera abans, i com a molt hi puc introduir alguna idea improvitzada nova que em surti durant el viatge cap al final del relat.
    Una cosa que faig, sovint, també, és triar primer les paraules. Agafo un diccionari, o una llibreta que tinc des de fa anys i que he anat confeccionant amb paraules boniques i vaig triant paraules que tinguin relación amb el tema que vull escriure i que a més tinguin la sonoritat, l'estil, el tò, que vull que tingui el relat; talment com un paleta que triés els maons abans de començar l'obra.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.