Zenit

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Fa fred i urgeix una extrema necessitat de resguardar-se dels forts vents. Així que accelera decididament. Aquest motiu aparent no és tan sols el que fa créixer el ritme i la longitud de les seves passes.
Una llum al final de l'avinguda trenca el fil dels seus pensaments. Com si es tractés d'una equació física perfecta, el ritme de les pulsacions de la noia s'accelera en el mateix temps que el cotxe redueix la seva velocitat a l'acostar-se a ella. El zenit es produeix quan les dues figures es troben en un punt exacte paral·lel, on es percep lleugerament una aturada completa del vehicle i el cor de la noia exhibint un dels seus ritmes més frenètics.
Un cop més arriba a casa i s’adorm. La bibració del mòbil la desperta. És el primer cop que la seva mare la truca aquelles hores de la nit. L'agafa estranyada i a l'altra banda només es troba un silenci aterrador amb una respiració sufocada.
-¿Qué pasa mama?
-¡Hija! - Deixar anar finalment la seva mare amb un crit de dolor aterrador.
-¡Mama! ¿Qué sucede?
-Olga ha tenido un accidente.
-¿Que quieres decir con un accidente?
-¡Santi ha apuñalao a tu hermana!

Sonia

Comentaris

  • Fotografies[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 24-01-2018 | Valoració: 10

    Un relat fotogràfic, en blanc i negre, contundent i amb un ritme galopant. M'ha agradat molt, Sonia. Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!