Vetllada a l’Oashisu

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Vetllada a l’Oashisu


Nur es sentia trasbalsada pel sotrac de la realitat i havia decidit buscar un bon restaurant per desconnectar. Ara, mirava contenta al seu voltant. Tenia la sensació de que tots els detalls d’aquell oasi culinari estaven pensats per acaronar-la. La calidesa de la llum conferia un toc íntim a l’espai, i de fons sonava la trompeta de Miles Davis, el seu músic de capçalera a qui tornava quan necessitava refugi. Les notes es difuminaven amb el ritme de jazz de les converses que omplien el local. Es sentia afortunada d’estar allà.

Ocupava el tamboret del mig d’una tauleta allargada. A dreta i esquerra dues parelles estaven immerses en confidències i rialles. Nur però, ensumava expectant els flaires de la cuina mentre una xef menuda i enèrgica, realitzava davant seu, diverses elaboracions al mateix temps. El respecte pels tresors de temporada que combinava alquímicament era absolut i l’execució, com si es tractés d’una coreografia, barrejava passió, talent i virtuosisme.

Nur va tancar els ulls intentant retenir en el temps aquell moment perfecte. En obrir-los, la dona començava a tallar fines làmines d’una carn vermella amb un ganivet petit però molt ben esmolat. La fulla lliscava amb cura entre les fibres de la peça marcada al punt i encara fumejant. La tallada s’anava desprenent amb suavitat deixant veure els diferents tons que la carn havia agafat al cuinar-se. 

Amb unes pinces de fusta, la xef va agafar aquella mossegada de paradís i fent contacte visual amb Nur, li la va acostar als llavis delicadament. Ella va entreobrir la boca amb desig quan de sobte, una llum blanca va inundar-ho tot al seu voltant. 

—Energia esgotada. Desconnectant simulació —Va anunciar una veu en off.

Nur es va aixecar frustrada i a les fosques, mentre es treia de mala gana el casc de simulació quàntica. Ja era de nit, segurament hora de sopar. Va estirar el braç cap a la tauleta auxiliar i va treure una de les píndoles nutricionals del seu estoig. 

«Bon profit!»




Autor:
Elies Martínez 

Comentaris

  • Inesperat![Ofensiu]
    MARIFE GRAU SOLANA | 04-01-2022 | Valoració: 10

    M'encanten els teus finals inesperats. Esperant per llegir el teu proper relat.

  • Gràcies pel Comentari[Ofensiu]
    Elies M Codina | 19-11-2021

    Gràcies pel comentari. M'alegra molt que t'hagi trasmés aquestes sensacions. És el que buscava quan l'escrivia. Gràcies pel comentari i la valoració ;)

  • Simulació[Ofensiu]
    Prou bé | 16-11-2021 | Valoració: 10

    Una simulació engrescadora i plaent que xoca, de cop, amb la realitat gens virtual, però terrible: un futur ple de il·lusions i buit de contingut. Així ho veig perquè crec que així ho descrius! I molt ben descrit i relatat!
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293884 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!