Un pet anònim

Un relat de: Aljezurful
L’ascensor anava ple a rebentar quan, de repent, algú es va tirar un pet.

El soroll no va ser especialment estrepitós, però el silenci que governava dins d’un ascensor ple de ànimes estèrils de paraules amb desconeguts fou motiu suficient per crear una atmosfera silenciosa receptiva a qualsevol alteració d’ones elàstiques.

Tot seguit, sense quasi treva del primer, varen venir un reguitzell de petites i tímides ràfegues que s’anaren esmorteint poc a poc i de manera similar - si se’m permet la comparació - a com si algú estigués prement l’envàs d’un gel de bany quasi acabat.

Just després dels focs d’artifici, tornà a regnar un silenci sepulcral que fou immediatament interromput per una veu femenina que proferí un concís i nítid “porc!” dirigit a un particular desconegut amagat entre l’anonimat (sense respectar l’amplitud de gènere dels allí presents, tot sigui dit).

Segons més tard, com la brisa marina que segueix a una onada que espetega contra l’escullera, la ferum impregnà l’atmosfera de l’hemicicle. Les cares dels desconeguts s’alteraven fent ganyotes i la mateixa senyora que havia fet referència en mode atributiu a la raça porcina, atacà de nou amb un contundent “poca vergonya mal educat!” alt i solemne.

Les reaccions de la gent, amb l’epiteli olfactiu manifestament alterat, van ser diverses: esbufecs, rialles, mirades desafiants... Tots ells liderats per la dona irritada que abanderava la indignació del col·lectiu. “Brut, gamberro, marrà, fastigós ... ” seguia dient amb aire estoic i to crispat. La resta assentia amb el cap aguantant la respiració.

Després d’uns interminables segons que concediren a més d’un la oportunitat d’acabar marejat, el timbre apagat i metàl·lic de l’ascensor sonà per indicar l’esperada planta 0. Les portes s’obriren i tots sortiren amb pressa i empentes a la procura d’aire fresc.

A les portes de l’ascensor, un grapat d’entrants rellevava els sortints. Fet l’intercanvi, sense temps a que les portes es tanquessin de nou i ja conscients de la xifarrera que romania impertorbable dins l’elevador, observaven atònits i molestos als que n’havien sortit. Tots i cadascun d’ells eren examinats en qualitat de potencials responsables de tant pèrfid llegat: el senyor amb barret i gavardina, la joveneta riallera, el noi grenyut, l’executiu engominat, l’advocada penalista, el tècnic electricista, el missatger descamisat,... fins i tot la senyora ofesa, adalil de la protesta, que repicant els tacons amb aire altiu i galtes vermelles s’allunyava alígera pel replà buscant amb desesperació un lavabo on poder evacuar el que feia massa estona s’estava aguantant.

Comentaris

  • Qui s'ha llufat?[Ofensiu]

    Poques vegades es publiquen relats com aquests, on d'un fet banal, porc en aquest cas, s'escriu una original història on un simple pet sacseja no només els usuaris de l'ascensor sinó també els teus llegidors. Un relat descrit amb gràcia i talent literari. Per cert estàs segur que fou un pet i no una llufa? En el cas que ho fos..., com es diria en castellà, "ventosidad"? Nil

  • Anònim pudent[Ofensiu]
    Prou bé | 31-01-2023

    Un relat que, a partir d'un fet banal i barroer, descriu molt bé una situació que potser es dóna sovint.
    La relació de fets del llenguatge, la presentació dels personatges i el desenllaç, previsible, molt ben lligat!
    Basat en la dita "no hi ha millor defensa que un bon atac", no sigui que algú la descobreixi abans d'arribar al final del trajecte.
    Amb total cordialitat

  • Divertit[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 29-01-2023

    Un relat amb un fet desagradable, però bastabt comú. Ho has escrit d'una forma que crec que tots hem pogut viure i olorar. Hahaha.

    Molt bo i molt ben redactat.

    Salutacions.

    Rosa.

  • no és un acudit. [Ofensiu]
    Atlantis | 28-01-2023

    El què podia semblar un acudit es converteix en un bon relat, amb paraules adequades i riques de lèxic. No és fàcil escriure d’un tema així, com qualsevol altre, fent-nos partícips de la situació com si l’estiguéssim vivint. El desenvolupament de l’argument també està ben lligat i la sorpresa és preveu d’alguna manera però no deixa de ser un bon final. També m’ha agradat que la presentació dels personatges sigui al final del relat. Aconsegueix un somriure i també veure les diferents reaccions dels protagonistes. Inclús sentir ...la pudor!!!
    En fi, molt ben escrit. Es nota que tens ofici.
    Gràcies pel teu comentari a La paret ,que s’acosta molt al què me'l va motivar. Primer l'havia escrit amb una explicació al final, però vaig deixar-la ho
    amb un final obert, per que fos el lector qui l'interpretés.

  • Carme Alcoverro | 27-01-2023

    Gràcies pel teu relat! M'ha fet somriure! M'agraden les descripcions que fas i com portes l'acció in crescendo...

  • La més sospitosa...[Ofensiu]
    Adolf Izquierdo Borràs | 27-01-2023 | Valoració: 6

    ...era ella ha,ha...