Moment (II)

Un relat de: Aljezurful
Va ser aquell diumenge a la tarda baixant de l'Empordà quan ella, tot d'una, li va dir que es volia divorciar.

I en aquell silenci immediatament posterior es varen acumular catorze anys de records, de projectes, d'il·lusions, d'èxits, de fracassos, de petons delicats, de petons apassionats, de rialles estridents, d’idil·lis, de plors, d'esperances, d'abraçades, de mirades infinites, de mirades de complicitat, de cafès, de sopars romàntics, d’amor incondicional, de llibres compartits, de perdons, de t'estimo, de jo més, de racons, de bars, d’obres de teatre, de dificultats, de solucions, de noms de nen, de noms de nena, de passejades agafats de la mà, d’adoració, de festivals d'estiu, d’encís, de satisfaccions, de respecte, de fervor, de delit, de diumenges a la tarda avorrits, de quimeres d’enamorats, de compartir, de fotografies divertides, de badomies, de conciliar, de recolzar-se, d‘acaronar-se, de cartes plenes de confessions, de silencis plens, de moments íntims, de màgia, de t’he d’explicar una cosa, de gelosia dissimulada, de patiments, de buscar pis, d’agitació, de cuinar plegats, d'esmorzars d'hotel, de refugis de muntanya, de preguntar, de no preguntar, de rams de flors, de pessigolles, d’altruisme franc, de sopars d'amics, de por a perdre’s, de massatges al cos, de poemes carrinclons, d’avinença, de peus freds dins del llit, de dolçor, de sèries de televisió, de concerts, d’escoltar sense dir res, de calfreds, de converses llargues, de dinars familiars, de dimecres de cinema, de somriures amb missatge, de xerrades al cotxe, de viatges, de consells, d’afalacs, d’eufòria, de sorpreses, de regals, d'enyorances, de trucades de telèfon, de no voler penjar el primer, de missatges de whatsapp, d’esperar-se mútuament, de roses per Sant Jordi, de targetes d'aniversari, de fer-se companyia, de confiança, de plenitud, de tendresa, d’et trobo a faltar molt, d’opinions sinceres, de no puc viure sense tu, de mentides piadoses, de notes a la nevera, de carícies suaus i, per descomptat, de promeses infinites que ara quedaven, irremeiablement caducades per sempre més.

Comentaris

  • Extraordinari [Ofensiu]

    Extraordinari. Descrius un infinit que defineix amb molta precisió la facilitat del conviure i la dificultat de l'estimar. I la patacada que suposa la demanda inicial.

    Felicitats.

    I moltes gràcies pels comentaris

    Salut

  • Moments difícils[Ofensiu]
    Montseblanc | 11-05-2023

    Està bé que, davant la ruptura, el teu protagonista sigui capaç de recordar tants moments feliços. Normalment, al moment de la trencadissa, els pensaments negatius inunden els caps dels que deixen de ser parella. Solen ser traumàtiques les separacions, però al teu relat hi ha dolçor, nostàlgia i una mena de pau per tot el viscut en comú.

    Sobre el teu comentari al meu relat, estic completament d'acord amb el que dius, ja m'he empassat uns quants llibres, suposadament "bons", i que han resultat ser mediocres del tot. Publica qui té contactes, qui té seguidors a les xarxes socials, qui coneix al politic de torn...
    En el meu cas, no he publicat cap llibre ni ho he intentat. Ja estan bé les coses com estan.
    T'agraeixo les teves paraules.

  • enumeracions[Ofensiu]
    Atlantis | 11-05-2023

    Molt ben explicades totes les enumeracions al repassar els catorze anys de convivència. I com que cada vegada soc mes conservadora, trobo una llàstima que se'n vagi una relació en orris, quan hi ha hagut tantes coses compartides. De totes maneres tot aquest passat no s'esborrarà mai. El portaran els dos durant tota la vida com un regal que la vida els hi va fer i van compartir.

    M'agrada com escrius amb un llenguatge extens i ric i quotidià, i amb un to de tendresa que ho omple tot.