Ulhamso, la festa del cant de primavera

Un relat de: Nicolau Poncell i Garcia
Ens va deixar sols al palau erigit al capdamunt de l'escalinata. Vam sentir que teníem un coneixement intrínsec d'Ulham, com si fóssim un tot amb la ciutat. Vam trobar el camí a la cambra, al cim de la cúpula, que s'obria sobre la ciutat que ens envoltava. Mentre es feia fosc va sorgir una reverberació de vida fins a l'horitzó, semblava que els edificis respiraven, s'encenien en mil colors titil·lants produint una lleugera vibració. Vam anar a dormir immersos en l'harmonia que emanava de tot arreu.

Encara no clarejava quan un so tènue, com una llunyana flauta travessera, ens va anar despertant a poc a poc. Ens vam abraçar al llit, on gairebé suràvem, somrient-nos, mirant al voltant, enllà de la cúpula que envoltava l'estança. Al cel s'hi dibuixaven efímeres formes de colors fluctuants, com aurores boreals d'infinites games cromàtiques. La melodia va començar molt lentament un crescendo, afegint de tant en tant un instrument nou. Ens vam mirar i ens vam preguntar, sense moure els llavis, si somniàvem o érem a alguna mena de paradís. La música va pujar mig to i van començar a arribar estols d'aus de tot arreu, dibuixant cercles, espirals, el·lipses, creuant-se, pujant i baixant, i es van allunyar diluint-se a l'horitzó.

Havíem perdut la noció del temps, es feia fosc, i el cel s'omplia d'incomptables globus que s'enlairaven, lentament, al so d'una ària que em va recordar Inva Mula-Tchako cantant "Il duolce sono" de Donizetti. Refulgien amb una flama que hi bategava a l'interior i inhalaven i exhalaven. Vam sentir el seu alè d'essers mil·lenaris omplint, insuflant la ciutat sencera, que rejovenia. També són Sotorms! va exclamar Lacta. Vaig voler veure'ls a prop i me'n va aparèixer un primer pla. Semblaven una mena de peixos rodons, amb un arnés penjant. Són simbionts, va dir la veu del nostre guia dins el meu cap: són refugiats com vosaltres, Sotorms Primigenis. Acullen els nostres músics en simbiosi, de per vida, i junts recreen el món cada primavera.

Comentaris

  • Excel.lent: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 24-03-2019 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt com ho exposes i amb molta fantasia.
    Enhorabona Fremen, per aquest relat, que és molt bo i té qualitat.
    Una salutació...
    Perla de vellut

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • l'havia llegit[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 09-07-2017

    però ho havia fet de passada, i fins ara no l'havia llegit bé. Potser en conèixer el relat sencer ho fa més fàcil.
    Aquest capítol el trobo molt poètic, ben estructurat i fa voler seguir el relat llarg sencer dels set mesos, bona sort a la final!

    Ferran

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Me'n vaig a veure els altres![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 04-04-2017

    Lirisme en clau de ciència ficció i diuen que és com un relat en varis capítols. Me'n vaig a llegir els que m'he perdut.

  • Ària/Aire[Ofensiu]
    Edgar | 27-03-2017

    El relat fantàstic, de fantasia i de imaginació. I l'enlairament et transporta a ritme donizzetià

  • Volant de fantasia[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-03-2017 | Valoració: 10

    És fantàstica la imaginació que tens, la fantasia que descrius en aquesta sèrie de relats. Mai millor dit: fantàstic! Una abraçada.

    Aleix

  • Univers / Context[Ofensiu]
    Vicent Terol | 21-03-2017 | Valoració: 10

    Tot i que es tracta d'un relat curt, ens situes a un univers -un context- que fa la sensació de ser molt gran. Admire la teua imaginació per a crear aquests mons de ciència ficció que, a mi almenys, em resulten gratament onírics. Bon relat!

  • En serie[Ofensiu]

    Aquest ja el tenia clar abans d'escriure el de xino-xano, en canvi el del mes que bé encara no se segur cap a on tirarà... la història pot anar en dues direccions ben diferents.

  • Felicitats![Ofensiu]
    Guiomar | 17-03-2017

    Saber lligar aquests relats em meravella. Tot i que jo no sóc gaire amant de la ciència ficció reconec que me'ls llegeixo més d'una vegada.

Valoració mitja: 10