Caront

Un relat de: Nicolau Poncell i Garcia
L’Elon, com la resta dels membres del Club, sempre ha cregut que se’n sortiria de tot. Pertany a una organització secreta formada pels homes més rics del món: Els homes del Club del Dòlar. Tenen un fetitxe que comparteixen, tots conserven el primer dòlar que van guanyar. El conserven com si els hi anés la vida, com si tota la seva fortuna en depengués, com si els protegís contra qualsevol mal. I en realitat, alguns d’ells, ho creuen. Però, ai las! No hi ha res que duri per a sempre, per més poder que hom pugui tenir. Arbres més grossos han caigut i si no que li preguntin a Juli Cèsar o a Napoleó.


Ni la imaginació més febril ni el deliri més surrealista no va ser capaç de preveure els veritables efectes del canvi climàtic. Ni l’abast real i les terribles conseqüències que arriben a tot arreu i a tothom. I l’Elon mai havia pensat que dependria d’algú com jo, vell, lleig i esparracat. En unes altres circumstàncies no dubtaria en fer la meva feina, però aquest és un cas especial. M’ha ofert una muntanya de diners i, fins i tot, «el dòlar», com si fos res especial. Però ves que em fa gràcia no obrir aquest pany tan sofisticat que té i deixar-lo tancat a casa seva. Així que marxo amb la barca mentre el nivell de l’aigua continua pujant i els «dòlars» ja no tenen cap valor.

Comentaris

  • ENHORABONA....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 01-02-2023

    per ser finalista amb aquest relat tan original i ben escrit.

    Cordialment.

    Rosa.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA SORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La sort» que s’editarà a finals de 2023,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Marxa la barca[Ofensiu]
    Prou bé | 22-01-2023

    I allà es queda amb tota la seva fortuna i el primer dòlar que ha resultat no portar sempre sort! Relat imaginatiu i ben descrit!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Recomentari[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 22-01-2023

    Crec que ja et vaig comentar per una altra banda, però també ho faré a RC.
    Ara que l'he rellegit, a part de ciènciaficcionista, ets també hippie i anticapitalista, oi?
    Salut i lletres, company Frement.

  • El poder.....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 21-01-2023

    del diners s'acava quan el paneta és revela i comença a dir que ja ni ha prou. Ja tens raó, aprofitem tot el que tenin, mentre ho puguem fer. Realment les prioritats estan ben capgirades.

    Bon refexió i bon relat.

    Salutacions i sort.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats