Mai no falla

Un relat de: Nicolau Poncell i Garcia
Mira que és estar de pega, eh! Jo, que no tinc traça amb les mans, que defujo fins i tot canviar una bombeta i aquí em tens, fora de la nau a tres-cents mil quilòmetres per hora, apedaçant el casc per culpa d’un meteorit què ha travessat l’escut d’energia. Aquesta no és la meva feina i, si no fos perquè en Roc es va tallar la mà arreglant l’antena, no la faria. Sembla que estiguem perduts sense ell, al més mínim incident que demana destresa manual i una ment entrenada en la lògica mecànica el trobem a faltar.

Sí! Aquí em tens, ancorat al casc amb les botes magnètiques i assegurat amb un arnés, amb eines que odio, fent una feina que no m’agrada. Per a aquesta mena de missions ens entrenen a tots a fer de tot, però sempre em toca a mi substituir en Roc. De vegades penso que no hauria d’haver sortit mai de la Terra i llavors em refugio en records llunyans. De quan érem petits i amb els companys vivíem tota mena d’aventures.

En aquella època l’espai encara no ens cridava l’atenció. Érem més de jugar a guerres o a indis i vaquers, que era el que veiem a la tele, o a fer el Tarzan enfilant-nos pels arbres, corrent i saltant pels troncs caiguts. Entrant d’amagat a la casa en runes del carrer Trobadiners, cosa molt prohibida, fent veure que era una mansió encantada. Llavors em ve la seva imatge: no hi era mai quan planejàvem les aventures, ni a l’hora de les malifetes, tampoc a l’hora dels jocs. Però sí que hi era quan ens havíem de curar una ferida o teníem gana i quan arribàvem xops, plens de fang i tremolant de fred després d’una de les nostres aventures pels descampats.

Quan em ve aquesta sensació de solitud penjat en mig de l’espai penso que la mare no hi és per curar-me si em faig mal o per donar-me el berenar o roba neta i fer-me banyar. Fóssim els que fóssim la que mai no fallava era ella.

Comentaris

  • Ternura[Ofensiu]
    TerricheT | 30-04-2022

    Un relat tendre i ple de sentiments, de tots ells gairebé, ràbia i amor principalment i dins d'un discurs narratiu molt ben portat. Una petita pinzellada de vida que bé podria ser a l'espai, o a la teulada de casa, però bé, a l'espai fa més goig, oi?
    Felicitats per la tria, Fremen, i sort a la final!

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA COLLA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La colla» que s’editarà a finals de 2022,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • una ciència ficció que encara puc entendre[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 21-04-2022

    Ja t'ho he comentat per alguna altra banda, però hi torno aquí. M'agraden aquests teus relats en clau de ciència ficció. D'una ciència ficció que encara puc entendre, hi ha nivells als què no arribo. Aquí, a més, el final és molt tendre.
    Fins al proper relat, el darrer de la temporada.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats