Trista venjança

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
TRISTA VENJANÇA (Tema: Aniversari)

És normal que a certa edat es comenci a recordar més vivament als pares morts. Què deu passar a la química del cervell perquè es recordin només les coses bones? La mare deia... la mare ho feia així... cantava aquella de... sempre es posava les arracades de perles, quan...
L’Assumpta, malhumorada, hi pensa de vegades.
El consol que tenen altres, a ella no li funciona.
Si al menys recordés el pare... No va arribar a conèixer-lo i la mare no n’hi parlava mai.
Va ser dura la infància. D’això sí que se’n recorda! La por. Molta. De tot. Especialment de despertar-se al matí amb el llit moll.
El maleït cèrcol als llençols engegava els crits de la mare, que imposava un càstig darrere l’altre, reblats sovint amb bufetades.
Com tot ésser viu l’Assumpta ha seguit el periple establert per la vida. Va créixer, es va reproduir i ara espera en soledat arribar de nou al punt de partida.
Hi ha, però, al inconscient una llaga que supura i que el conscient, coixejant de mala manera degut a la senectut, mira de curar.
Cada any pel seu aniversari, l’Assumpta -si li preguntessin no podria precisar des de quan ho fa- va al cementiri vell on hi ha enterrada la seva mare, en una tomba a terra, just a l’entrada.
De cara a qui la vegi, quedarà com que, vella com és, encara recorda a la mare. I tant que ho fa! De manera malsana.
Com cada any, es lliure al goig salvatge d’eixarrancar-se damunt la làpida i deixar-hi anar una pixarada.

MOSTELA

Comentaris

  • Venjança malsana[Ofensiu]
    MariaG | 14-05-2020

    Jo diria que més que una trista venjança és una venjança malsana. Perquè si durant tots aquests anys encara guarda tan d'odi i rancúnia al seu cor envers la seva mare que fa anys que és morta, vol dir que ella no ha estat capaç d'oblidar el passat i viure el present, vol dir que no ha estat capaç de ser feliç, i per molt que es desahogui pixant-se a la seva tomba, la mare morta encara li guanya la partida.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: