Tocant la meva pell

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Tocant la meva pell

No m’agrada gaire portar res, però en regalar-me’l, vaig decidir que el portaria sempre penjant del coll.
L’Arnau va marxar uns anys més tard. El seu amor s’havia acabat i no tenia sentit continuar junts.
Va ser molt dur dir adeu als bons moments, als records, vivint entre tots aquells petits objectes que arterament tenien enquistada la seva petjada i que irremissiblement em duien a ell.
Em va costar molt despendre’m de tot allò que me’l recordés.
Sí! Em feia mal aferrar-me a qualsevol cosa que em menés a ell, però les més casuals foteses trobades a algun racó em duien el seu record.
Eren també els meus records, i ni podia, ni volia desfer-me’n com si res.
Amb esforç vaig alliberar-me de la sensació de menysteniment i de buidor, i així apaivagar de nou els meus sentiments, i aprendre a prioritzar la meva salut emocional, pel damunt del naufragi en què em trobava.
Em vaig desfer dels llibres, de les postals, de moltes fotografies, dels objectes que compartíem i de la seva butaca. Vaig canviar de llit i de tasses d’esmorzar amb els nostres noms. Vaig pintar el pis i vaig recol·locar tots els mobles. Reformava el meu entorn, sí! Però em va costar molt més canviar el meu interior.
El temps, diuen que, ho cura tot. Potser sí, o potser és que, amb la perspectiva que et dona, alleuja la forma en què et sobten els records que no vols evitar tenir.
Demonitza’l, és ell que no ha lluitat!— em van aconsellar els amics propers.
No era just. Va ser honest, va plantejar la situació amb el seu sincer desig de no arribar a fer-nos mal. Les relacions duren el que duren, i si no et veus amb força per a més, val la pena parlar-ho i acabar de bones.
Han passat uns anys i ja tornem a ser amics. Ens tenim la confiança de l’honestedat. Me l’estimo i sé que ell també m’estima.
Ja m’està bé, d’haver après a viure sense ell al meu costat, i sé que sempre serà a prop meu.
Com aquell amulet, o medalla, o com li vulgueu dir, que sempre duc penjat al coll i em recorda tota la felicitat que passàrem junts.


Pseudònim
OB1

Comentaris

  • ben explicada la història, però...[Ofensiu]
    Atlantis | 20-01-2023

    Ben explicada la història i em resulta molt versemblant tot el que fa la protagonista per superar la separació. El que no m'acaba de quadrar és que hagi dut el penjoll al coll quan ella mateixa diu que es vol desprendre de tots els records. M'estranya que no s'hagi desprès d'ell i/o l'hagi guardat dins d'una capseta. Potser se'l podria tornar a posar quan ja ha superat la pèrdua i tornen a ser amics.

    És només una opinió.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293785 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!