Teràpia de colors

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Teràpia de colors

L’Àngela feia anys que vivia postrada en un llit, malgrat tot no havia perdut mai el seu somriure. Esperava amb deler una trucada que ho canviaria tot, des que estava en llista d’espera pendent del trasplantament tan sols es concentrava en viure cada instant.
Des de ben jove havia tingut la sort de poder viatjar, descobrir nous llocs sempre acompanyada per la seva paleta de colors i pinzells per immortalitzar tot allò que li cridava l’atenció.
Els viatges eren per ella una gran font d’inspiració, una manera de plasmar les seves vivències.
Perdre’s pels museus, de les diferents ciutats, que anava descobrint i endinsar-se en els quadres s’havia convertit en la seva gran passió.
Per ella contemplar un quadre no era tan sols gaudir amb allò que l’ull visualitzava, era obrir les finestres a la imaginació establint tot un diàleg de silencis on com a espectadora podia ser capaç de recrear la seva pròpia història descobrint tots aquells missatges atrapats en el llenç. No cal dir que la pintura la tenia totalment enamorada.
Ara, continuava viatjant amb ajut dels seus pinzells, alleugerint la rutina i quotidianitat dels dies que la mantenien al llit.
Pintar s’havia convertit en tota una teràpia. Amb l’ajut dels colors traslladava en el llenç el seu paisatge sensorial i emocional. Alliberant els seus sentiments i les seves pors, oblidant-se de la realitat que li tocava viure. Deixant que el temps fluís relaxant la seva ment, evadint-se d’aquell cos que la mantenia engarjolada. Convertint-se la pintura en una bona excusa per poder deixar la ment en blanc i continuar avançant.
Després d’hores d’intervenció, podria finalment recuperar el present, reprenent els colors de la seva vida per continuar pintant la història.


Montse Cercós Farreny

Comentaris

  • Teràpia per pintar... colors...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 20-01-2020 | Valoració: 10

    Enhorabona, Montse, per aquest relat tan ideal, on l'afecció de l'Àngela per pintar que li vessava pels seus sentiments i enamorament..., cosa que no podia per estar totalment en el llit. I esperava la seua intervenció, per a curar-se.
    Molt bona i amb molta qualitat.
    M'ha agradat molt llegir-te.
    Saluts.
    Perla de vellut

  • Colors per viure[Ofensiu]
    Montseblanc | 03-01-2020

    Les nostres aficions, hobbies i passions esdevenen molt més importants quan hi ha una malaltia pel mig, poden ser els nostres salvadors enmig del naufragi. Està molt ben escrit. M’ha agradat.

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!