Temps de descreença

Un relat de: Manperale
Una altra explosió. I el tete sense tornar.

M'ha dit que havia de quedar-me ací mentre anava a buscar alguna cosa de menjar. Però això és el mateix que ens va dir la mare i ja no la vam tornar a veure. Te'n recordes? També m'ha dit que siga valenta i no tinga por. Però sí que en tinc, de por. Per això parle amb tu. Perquè no hi ha ningú més i tinc por, i el tete no torna i tinc por. Perquè ets la meua nina, trencada com la gent que hi ha estesa al carrer, i se senten crits que em fan por. Per això parle amb tu. On és el tete?

Els pares sempre em deien que buscara consol pregant a Déu, per nosaltres, pels amics, per la família. El tete també m'ho ha dit quan se n'anava. Però tu creus que hi ha algun déu que ens escolta? Que vigila i cuida de nosaltres? De deveres? Llavors, per què permet que passen les coses que passen?

Saps que en pense? Recordes el dia que vaig anar a casa plorant perquè a l'escola m'havien dit que tot era mentida? Quan delataren els pares contant-me allò de la màgia de Nadal i dels regals? El tete em digué que encara era massa jove per a saber-ho, però que tenien raó i tot el que em digueren era veritat. Doncs açò ha de ser el mateix: tot és fals, els déus realment no existeixen. Déus i dimonis són persones que fan de bons o dolents segons el paper que els pertoca. De manera que els déus són... D'acord, no sé qui són els déus. Potser els metges, que ens curen les ferides, no ho sé. Però els dimonis? Els dimonis de segur que són els qui, ara mateix, continuen deixant caure bombes sobre les cases.

Una altra. Tan a prop... I el tete, per on para?

Comentaris

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIV Concurs ARC de Microrelats «Orígens/Arrels» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el TEXT AUTORITZACIÓ que adjuntem al final d’aquest missatge amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ORÍGENS/ARRELS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    Comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Orígens/arrels» que s’editarà a finals de 2024,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • esgarrifances[Ofensiu]
    Fidel Català | 29-01-2024

    tal i com està narrat, fa venir esgarrifances, per bo, el relat, i per trista la ficció realista que ens ha explicat.
    Molt bo, Manperale!

    Sort al concurs

  • Bon relat[Ofensiu]
    Naiade | 26-01-2024 | Valoració: 10

    Un relat excel·lent i valent. Poses el més feble, una criatura a pensar el que molts diem.
    Lliçons de vida ? I perquè?
    No sabem res, ni de Déu, ni d'àngels ni dimonis, ni el perquè de tot plegat .
    Per mi Déu és el tot, nosaltres inclosos i el bé i el mal ens rodeja sempre.
    Sort

  • Déu meu[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 24-01-2024

    Una realitat imposada. Per a mi Déu significa tot allò que només podem sentir, desitjar i crear dins nostre. Tots som Déus.

    Fantàstic relat Manperale.

    Salutacions i sort.

    Rosa.

  • Prou bé | 23-01-2024

    Enhorabona. Has sabut posar-te en el pensament ple d'angoixa d'una criatura que, potser, no ha viscut res més que aquesta terrible realitat.
    Trasbalsador!
    Amb total cordialitat

  • Punyent[Ofensiu]
    Cesca | 22-01-2024

    Si mai n'hi ha hagut (de deus), fa temps que han deixat d’interessar-se per nosaltres.
    Colpidor, real, trist.
    Molt bon conte. Un plaer.
    Sort.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats