Reputacions

Un relat de: Manperale
Només un observador avesat podria percebre el deix de menyspreu amagat darrere de la mirada freda, impertorbable, de la jutgessa. Carn de ciutat i òrfena d'arrels, conseqüència dels continus trasllats, mai no ha tingut un poble al qual tornar per festes, ni un malnom familiar conegut entre els veïns que li aportara sentiments de pertinença a cap lloc. Encara més, la gent que s'enorgulleix d'això provoca en ella una profunda aversió, fruit de l'enveja, que no se sent capaç de reprimir.

Per això quan l'advocat ha començat el seu al·legat amb allò dels antecedents familiars del seu representat: Malasang per part de mare i Pocacorda pel pare, tot amb l'ànim de provar de fer veure'l com una víctima predestinada per l'entorn i abocada al seu destí per les circumstàncies d'una herència desafortunada, el seu semblant s'ha enfosquit i un sinistre pensament de revenja s'ha instal·lat al seu cervell.

Eximents? Atenuants? I què més? D'acord, potser el seu no serà un mot de bressol, sinó d'ofici, però ella també està guanyant-se a pols un renom entre els companys de professió; renom, si més no, al qual no està disposada a renunciar.

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats