Desconeixença

Un relat de: Manperale
Assegut a l'autobús erroni i rodejat de gent desconeguda, perquè aquest matí s'ha adormit i ha perdut el seu transport habitual, Joan Vilapomades potser va pensant que el món és com un joc de taula, on la deessa fortuna escampa a tort i a dret els seus encants, triant de manera aleatòria qui fruirà dels seus plaers i qui serà víctima de l'infortuni. O potser el que pensa és que el fet d'haver-se gitat tard la nit anterior, i amb alguna copeta de més, també hi podria tindre alguna cosa a veure.

En qualsevol cas Joan mai no s'ha tingut per una persona afortunada, no li ha tocat la loteria, ni espera cap herència. Però de la mateixa manera que mai no ha guanyat res, tampoc no ha tingut cap pèrdua important atribuïble a la sort. Ni ha tingut un colp d'aquells que et canvien la vida, per a bé o per a mal. Els ignorats per la deessa.
En aquest context de quotidianitat, arribar tard a la feina ha sigut el fet més rellevant del seu dia rutinari. Així que en tornar de treballar i havent sopat, ha mirat unes notícies sense més novetat respecte a les del dia anterior que l'accident d'un home que havia mort en incendiar-se el seu vehicle, ha mig adormit un capítol d'una sèrie que tampoc l'interessa gaire, però li permetrà seguir la conversa matutina amb els companys d'autobús, i s'ha gitat pensant que demà s'ha d'alçar d'hora i no adormir-se de nou.

Poc s'imagina que demà trobarà un autobús que anirà mig buit dels seus habituals, perquè aquest matí algú hi ha pujat amb una grip especialment virulenta que demà tindrà enllitat amb febra bona part dels passatgers. Però això serà demà. Ara, les sirenes dels vehicles d'emergències donen una treva a la nit després que un piròman desequilibrat haja perdut la vida amb el seu vehicle víctima del combustible amb què, com a revenja, pensava cremar el bloc de vivendes on viu la seua exparella; aquell on, a hores d'ara, Joan hi dorm plàcidament.

Comentaris

  • La fortuna ignorada[Ofensiu]
    TerricheT | 02-04-2023

    Per a mi, potser, el relat que més toca el tema de la fortuna, de tots els finalistes d'aquest mes. Serà que soc molt exigent. Un relat senzill i complicat alhora, i ho fas amb aquella sornegueria tan ben portada, del pobre infeliç que té estrella, i no ho sap.
    Relat ben portat, distret i fàcil de llegir, un estil que ja et conec d'altres espais literaris. Et desitjo sort! Ens veiem a les pàgines del llibre, si més no!


    Ferran

  • Enhorabona[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 01-04-2023

    per ser finalista Manperale!!

    Salutacions.

    Rosa.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA SORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La sort» que s’editarà a finals de 2023,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats