TATUAR-SE NO ÉS OBLIGATORI

Un relat de: Jaumedelleida


TATUAR-SE NO ÉS OBLIGATORI

Tatuar-se no és obligatori. No, PERÒ HO SEMBLA!
D’uns anys ençà, que ha proliferat com l’escuma, la moda de tatuar-se, si més no, alguna part del cos per no dir gaire bé, el cos sencer. A mi el què em sorprèn de tot això, és que no només siguin els joves que s’ho fan, per snobisme la majoria, sinó que també molta gent gran, sense distinció de sexe, s’han afanyat a omplir-se de colorins i formes extravagants la seva epidermis. Ah, però amb bon gust? Jo, sincerament crec que no. Entendria un petit detallet, una figureta molt discreta, unes inicials dels fills, el signe zodiacal com a molt, etc.

La cultura del tatuatge però, no l’acabo d’entendre. La majoria se’l posen en llocs on el propi personatge no se’l pot veure. Ho fan perquè el vegin els demés?. Si algú és desconegut per tu, i t’hi apropes per indagar què hi diu o que és aquella taca en mig d’una cuixa o bíceps femoral, t’exposes a rebre un bon clatellot. Què a sobre, gent famosa en “llueixin” o els mitjans de comunicació ho publicitin, a mi , particularment m’indigna.

Tothom és lliure de fer amb el seu cos el que vulgui, certament, però que no se’m negui, que la societat actual demostra un declivi descomunal què, de ben segur, el què ens portarà en un moment o altre, és què les autoritats, ens obliguin a tatuar-nos on vulguem, (això sí, per dir que respecten la nostra la llibertat) a que tothom tingui al seu cos, tatuat el número del seu DNI.

Si arriba el cas, tinc molt clar, on me’l posaria jo. És fàcil d’endevinar: Sí, al darrere on solem defecar els humans.

Jaumedelleida

Comentaris

  • No pas![Ofensiu]
    Núria Niubó | 04-09-2023

    Bon relat, reflexiu i assertiu. Cert que de vegades costa aguantar la mirada quan parles amb algú que porta tot el cos tatuat.
    Però també n'hi ha que són autèntiques obres d'art.

  • Tatuatges[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 03-09-2023

    Com bé dius una cultura que va en augment. Jo no noc amant dels tatuatges, ni de bon tros., i menys quan aquests cobreixen el cos per complet. Així i tot, no em molesta gens que la gent se'ls faci. Si això els ajuda a sentir-se millor, ja ho dono per bo. Les modes és al que tenen. Personalment no he estat mai seguidora de cap moda, ni tan sols de joveneta, me l'he fet jo la meva moda.
    Un relat interessant per fer-ne un bon debat

    Salutacions Jaume.

    Rosa.

  • No comparteixo aquesta moda, però...[Ofensiu]
    llpages | 03-09-2023

    tenint en compte que el tatuat és qui en gaudeix (o en pateix) les conseqüències, doncs que cadascú faci el que li sembli amb el seu cos. També hi ha qui es fa engrandir el forat de l'arrecada amb la inserció de cèrcols de diàmetres de grandària creixent, d'altres que es fan cicatrius esfereïdores, o es serren les dents. No em fa res, no els ho prohibiria encara que ho trobi antiestètic. Agraït per la reflexió!

  • HI HAN COSES QUE NO S'ENTENEN...[Ofensiu]
    jomagi | 03-09-2023

    ...totalment d'acord amb vostè. Ni ètica ni estètica. Durant aquella puta mili un company meu, per una nimiesa varen rapar-lo al zero-zero, tot i ser alferez de l'IMEC... doncs és va engegar un tret de la seva pistola reglamentària. El recordo cada vegada que veig jolius joves amb el cap rapat.... No entenc rés!... Salutacions. El segueixo.

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

366 Relats

729 Comentaris

371294 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com