UNA SOLA FRASE HO CANVIA TOT

Un relat de: Jaumedelleida

UNA SOLA FRASE HO CANVIA TOT


En qualsevol període electoral, sempre m’han cridat l’atenció els distints lemes dels partits que hi concorren, per a veure quin és el més original i cridaner, i de més creïble contingut.

Al respecte i pel que fa a partits extremistes, m’he imaginat com podria ser un cartell d’un partit xenòfob (com n’hi ha) per tal de què el seu lema o eslogan, no sigui tractat de racista i xenòfob.

Imagineu-vos ara, un cartell amb una imatge ple de persones emigrants i a sota un lema que hi digués: “AQUEST ÉS EL FUTUR. TRIEU BÉ A QUI VOTEU”. De ben segur que les autoritats electorals el censurarien pel missatge d’odi als emigrants que donaria a entendre el text. Però si el cartell, s’hi afegís una frase i restés així: “AQUEST ÉS EL FUTUR DE LES NOSTRES PENSIONS. TRIEU BÉ A QUI VOTEU”. Ah caram!!! La cosa canvia totalment oi?. Eh que ara, ningú seria capaç de censurar un cartell com aquest?.

Doncs, ja cal que tots els partits polítics, i quan dic tots vull dir tots, siguin extrems o no, s’esmunyin el cervell, per a crear cartells imaginatius, per a fer que els electors de debò rumiïn a qui creuen que és millor votar.

En aquest exemple, de ben segur que a més d’un elector li faria entrar el dubte si el partit en qüestió, és racista i xenòfob o no. Amb l’ambigüitat podria estar l’èxit d’un resultat d’un partit extrem. Per això és recomanable que els partits siguin el més clars i transparents possibles a l'hora d'expressar llurs pensaments ideològics.



Shupiluliuma
Abril 2024

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

366 Relats

729 Comentaris

371862 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com