Sorpresa majúscula en minúscula

Un relat de: llpages
“Ha valgut la pena un viatge tan llarg. Sort del grans d’arròs que vaig introduir d’amagat, un a un, quan els enginyers havien acabat el torn de treball, m’han permès de sobreviure durant tots aquests mesos. Ara, malgrat algunes incerteses, el pla ja va de baixada. Només de pensar en la cara que posaran... Oh, vés que no provoqui algun infart, de l’ensurt! Ja els està bé, tan orgullosos que són, que no han respectat mai res ni ningú, i per això s’han de buscar altres indrets per viure, que ho han deixat tot contaminat, arranat fins al darrer bri d’herba, un desastre que ha acabat per afectar-nos i ells mirant cap a una altra banda, mira que n’arriben a ser, de burros. Es vanten de ser la cirereta de la Creació, però una cirereta enverinada. No obstant, com a ferm defensor de la mare Natura, que és molt sàvia, m’he empescat un pla genial que, a més de deixar-los bocabadats, els farà repensar aquesta fugida endavant. No diuen que l’espècie que represento som el seu futur alimentari? Si es pensen que, després de tot el que han malmès amb la seva ambició infinita, a sobre els hem d’acabar peixent, van molt errats, que aquí ja no s’escapoleix ningú, qui la fa, la paga. Oi que, davant d’un cataclisme, som els que tenim més números de sobreviure? Doncs ara els ho recordaré, ja cal que es calcin. I mira que n’és de lleig, aquest entorn que m’envolta, pedrotes sobre un terra empolsinat i un cel gris que no sembla que hagi d’aixecar-se el dia. I aquí volen viure? O han anat a parar a un indret semblant al bell mig del Sàhara i ja trobaran l’oasi més endavant, o aquí hi ha menys futur que un bistec a la gàbia dels lleons. Bé, prou de xerrameca, surto a l’exterior a rematar la meva missió, som-hi!”
I la formiga es situà davant de la càmera del Perseverance.


NOTA de premsa: el robot explorador Perseverance de la NASA arribà el dijous, 18 de febrer del 2021, a Mart després d’un viatge de prop de 480 milions de quilòmetres que inicià el juliol del 2020. El Perseverance aterrà en un cràter conegut com Jezero, on buscarà signes de vida microbiana passada i des d’on ha enviat les primeres imatges de la superfície marciana.

Comentaris

  • excel.lent[Ofensiu]
    Carles Linares | 08-11-2021 | Valoració: 10

    Es pot imaginar les cares dels científics quan veuran aparéixer el cap de la formiga...
    tot alló que he llegit de tu és molt bo... 1964 va ser una bona anyada ;-)))
    sí, també és la meva...

  • La vida petita [Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 10-05-2021 | Valoració: 10

    Realment, no sé què és millor, la vida de la petita formiga o la vida de l’home gran. Sigui com sigui, la vida més enllà de la terra sempre m’ha merescut molt de respecte. Jo prefereixo tocar de peus a terra a la Terra. Una forta abraçada, Lluís, i moltes gràcies pel teu comentari.
    Aleix

  • Intel.ligent formiga [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-04-2021 | Valoració: 10


    Vaja! M'unflat a riure en tot el relat. Veig que és l'experiència d'una formiga que arriba a Mart. Ja ja ja ja... La NASA estarà molt contenta de que haja vida a Mart.
    Si que has tingut molta fantasia i imaginació!

    Ah!, sí, No has somniat? He fet aquell relat titulat "El somni", que m'has llegit i et done les gràcies per haver-me comentat. Se m'havia passat contestar-te.

    I és que estic fent tots els relats de l'Associació de Relats en Català,. En cada mes hi ha un tema diferent i estic participant. Pots veure algú més que he editat, cada mes. Al mes que ve toca el tema de "Ciència-ficció" i ja el posaré a editar. I al maig, toca el tema de "Històrica", que també participaré. Ja em diràs, quan pugues i tingues temps. Gràcies per ser un bon relataire i amic virtual.

    Saluts i rebolica't.
    PERLA DE VELLUT

  • La formiga...[Ofensiu]
    llpages | 17-03-2021

    vol que els humans es pensin que hi ha vida a Mart, i una vida tan evolucionada com la seva. L'enrenou a la NASA i a la resta del món seria brutal si les imatges captéssin alguna cosa que es belluga i que té cap i peus. A la llarga, potser es descobriria l'origen terrícola de la formiga, però mentrestant les teories sobre d'on ha sortit serien per llogar-hi cadires.

  • Aventurera[Ofensiu]
    Montseblanc | 16-03-2021

    Em pregunto quin és l'objectiu de la formiga. Ser el primer ésser viu que colonitza Mart? Fer-se passar per marciana i que els de la Nasa es pensin que han descobert vida al planeta? Boicotejar la missió d'alguna manera? El que és segur és que l'ensurt, quan l'insecte surti a les pantalles de la Terra serà majúscul.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de llpages

llpages

227 Relats

991 Comentaris

294656 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona l'any 1964. Sóc químic i treballo a la indústria farmacèutica catalana. A banda d'escriure, sóc un gran aficionat als escacs, la música clàssica, el jazz i el col·leccionisme de llibres antics de química. Els relats humorístics són els meus preferits, potser perquè són els més difícils d'escriure.