She loves you

Un relat de: Homo insciens
Cau la tarda, precipitada, rotunda, vàcua... Cau, com li cau la vida, escolant-se per les clivelles de l’ànima. Mira per la finestra, plou, però el cel manté la serenor mentre el sol s’oculta rere l’horitzó; li sembla tan contradictori com ella mateixa. A la ràdio sona She Loves You. Sacsejada per un sentiment profund de confusió i de soledat, retorna a l’oceà de llàgrimes en què navega des de fa dies, i s’hi aposenta, i s’hi delecta, fins entrada la nit.
Donen dos trucs a la porta mentre es deixen veure uns ulls rodons sota un serrell inconfusible. L’habitació es torna calma i esperança, i la tristesa és sorpresa per un tímid somriure.
—Sempre saps quan et necessito, oi Mafalda?
Amigues inseparables i una peça clau en la vida de la Rosa. Es van conèixer fa vint anys, en un còmic que va caure per casualitat a les seves mans, de seguida van connectar. La Rosa si va veure reflectida; crítica, pacifista, feminista... Juntes fantasiejaven en ser algú a la vida, en canviar el món. Ara pensa que sort en té de ser un personatge, nena per sempre, amb un futur idealitzat, que mai esdevindrà, per bé o per mal.
—Saps quin dia és avui? —li pregunta la Rosa, i afligida es contesta ella mateixa— Fa un mes que el vaig deixar.
Un debat intern l’assetja, es pregunta per què estima a qui la fereix deliberadament, reiteradament. La Mafalda, contundent li gruny la resposta.
—És que trobes a faltar planxar-li els calçotets? —I amb un to més conciliador, continua— Recordes com ens sentíem quan pensàvem en menjar-nos el món?

Són les vuit, a la ràdio fan les notícies. En Quino, creador de les historietes de la seva amiga, ha mort. Amb els ulls espurnejant, observa en silenci com la Mafalda recorre, de forma inversa, el mateix camí que l’ha dut al seu costat. Sap que és l’últim cop que la veurà.
—Lliures... —balboteja—. No sap com ha arribat a aquest punt, però no s’hi vol quedar. Agafa la bossa de mà, es pinta els llavis magenta i travessa la porta per trobar-se amb la vida, la seva vida.

Comentaris

  • Viure la vida[Ofensiu]
    Proubé | 16-05-2021 | Valoració: 9

    Aquest és el final perfecte...vol viure la seva vida!

  • Mafalditats[Ofensiu]
    kefas | 20-11-2020


    Preferir una cançó dels Beatles a un llarga durada dels Boston Pops, aquest és el “carpe diem” dels membres del club dels mafaldòfils, entre els quals m’hi compto.
    No hi hauria tantes frustracions si preferíssim les persones interessants a les interessades i si tinguéssim el cor al cap i el cervell al pit. Així podríem pensar amb estimació i estimar amb saviesa.

    La fantasia d’aquest relat ressalta especialment amb la presència del toc de realitat que és la Mafalda.

  • quan tot era possible.[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 19-11-2020

    Gràcies pels teus comentaris, Homo Insciens, m'agrada aquest nom tan modest.
    Parlant de fills, l'heroïna de la meva filla petita era Mafalda, al final ha estudiat filosofia.
    Escriure, imaginar altres realitats, ens connecta amb la infantesa, quan tot era possible.
    Que tinguem un bon curs relataire!

  • Bona nit Homo Insciens [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 16-11-2020


    Hola, amic relataire, Homo insciens, t'invite al meu relat "Retrat o espill", que crec que no m'ho has comentat. Bé, ja em diràs. Gràcies.
    Saluts...

  • Gràcies Homo insciens...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 15-11-2020


    Gràcies Homo insciens, per la teua visita i el teu amable comentari, on em dius que és "l'amor". És així, busque la raó de fer "l'amor", en els meus poemes, en diferents punts de vista.
    Saluts i cuida't.
    PERLA DE VELLUT

  • VOL VIURE LA SEUA VIDA[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 14-11-2020 | Valoració: 10


    Un relat que té el seu encant, amb la música de "She loves you". Sí, és així, com ho dius, vol viure la seua vida. M'ha agradat com ho planteges realment bo.
    Saluts i cuida't.

    Ah, sí! et tinc com a favorit... m'agrada com escrius.
    Si vols en la meua pàgina... gràcies...

    PERLA DE VELLUT

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Homo insciens

65 Relats

405 Comentaris

32318 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Homo insciens


Per aquest indret em faig dir Homo insciens (home ignorant)

El meu correu:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància